Er wordt melding gemaakt van de eerste storingen van de chip die in het menselijk brein is geïmplanteerd
Technologie

Er wordt melding gemaakt van de eerste storingen van de chip die in het menselijk brein is geïmplanteerd

Begin 2024 voltooide Neuralink zijn eerste hersenchip-implantaat bij een patiënt genaamd Noland Arbaugh, die in 2016 verlamd was geraakt. Arbaugh was de eerste mens die dit implantaat ontving, met als doel de veiligheid van het implantaat en de chirurgische robot te evalueren. evenals het testen van de functionaliteiten van het apparaat.

Neuralink bevestigde echter dat het in Arbaugh geïmplanteerde apparaat enkele mechanische problemen ondervond, waardoor connectiviteitsfouten en een afname van het aantal effectieve elektroden ontstonden doordat draden zich terugtrokken uit de hersenen. Ondanks deze tegenslag vond Neuralink snel een oplossing door het algoritme dat elektrische signalen registreert aan te passen, wat resulteerde in verbeterde prestaties die de aanvankelijke ervaring van Arbaugh overtroffen.

Deskundigen beschouwen deze oplossing als een tijdelijke oplossing en Neuralink is nog steeds op zoek naar een permanente maatregel waarvoor geen verdere operaties nodig zijn. Voordat Neuralink het apparaat in Arbaugh implanteerde, had het het getest op dieren, waarvan de hersenen kleiner zijn en minder elektrodebewegingen ervaren dan mensen.

Arbaugh vertrouwde voorheen op een tablet-stylus die hij in zijn mond hield voor interacties met elektronische apparaten, wat zijn communicatie- en multitaskingmogelijkheden beperkte. Ondanks deze uitdagingen blijft Neuralink zich inzetten voor de vooruitgang van de technologie en werkt het aan het verbeteren van tekstinvoer, cursorbesturing en het uitbreiden van de mogelijkheden om fysieke apparaten zoals robotarmen en rolstoelen op te nemen.

Terwijl de reis van Neuralink naar impactvolle technologie voortduurt, demonstreert de vooruitgang van het bedrijf zijn potentieel om de levens van gebruikers te transformeren. Er zullen zich uitdagingen blijven voordoen, maar de toewijding van Neuralink aan innovatie suggereert een veelbelovende toekomst voor hersenchiptechnologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER