Er zijn nu goedkopere elektriciteitsaanbiedingen beschikbaar
Nieuws

Er zijn nu goedkopere elektriciteitsaanbiedingen beschikbaar

De prijzen van elektriciteitscontracten met een vaste prijs zijn gedaald en de calculator van HS kan u helpen uw contract met alternatieven te vergelijken. Ook de prijzen voor tijdelijke elektriciteitscontracten zijn licht gedaald. Volgens de vergelijkingsdienst van het Energieagentschap kosten de goedkoopste contracten met een vaste prijs nu iets minder dan negen cent per kilowattuur. Het tweejarige contract van Porvoon Energia biedt bijvoorbeeld elektriciteit voor 8,90 cent per kilowattuur. De prijs van een halfjaarcontract is met 8,50 cent per kilowattuur nog voordeliger vanwege de lagere prijzen in het voorjaar en de zomer.

Het goedkoopste eenjarige contract met een vaste prijs kost momenteel echter 9,8 cent per kilowattuur. Veel contracten van bepaalde duur zijn nu ‘flexibele contracten’, met een vaste basisprijs die licht kan stijgen of dalen, afhankelijk van het tijdstip van het elektriciteitsverbruik.

Bovendien is de uitwisseling van elektriciteit de laatste tijd betaalbaar, met een gemiddelde van ongeveer 1,5 cent per kilowattuur op zondag en maandag. De gemiddelde prijs in januari was echter nog steeds relatief hoog, rond de 14 cent per kilowattuur. Consumenten kunnen voorlopig van contracten afkomen en elektriciteit inruilen met een opzegtermijn van twee weken, terwijl contracten voor bepaalde tijd doorgaans geldig zijn tot het einde van de contractperiode.

Globaal gezien biedt de huidige markt verschillende mogelijkheden voor elektriciteitscontracten. De calculator kan consumenten helpen het beste contract voor hun behoeften te vergelijken en te kiezen. Het is echter essentieel om rekening te houden met factoren als de timing van het elektriciteitsverbruik en marktschommelingen om de besparingen en voordelen te optimaliseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER