Erik Karlsson and Marcus Pettersson selected for Team Sweden in IIHF World Championship
Nieuws

Erik Karlsson and Marcus Pettersson selected for Team Sweden in IIHF World Championship

Penguins-verdedigers Erik Karlsson en Marcus Pettersson zijn geselecteerd om Team Zweden te vertegenwoordigen op het IIHF Wereldkampioenschap 2024, zoals aangekondigd door de Zweedse ijshockeybond. Het kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 26 mei in Praag en Ostrava, Tsjechië.

Karlsson, 33, vertegenwoordigde Zweden eerder op de Wereldkampioenschappen van 2010 en 2012 en won brons in 2010. Hij sloot zich dit seizoen aan bij de Penguins nadat hij in augustus 2023 werd geruild van de San Jose Sharks. Hij leidde alle verdedigers van de Penguins in doelpunten, assists en punten Karlsson heeft een indrukwekkende carrière achter de rug met 817 punten (189G-628A) in 1002 NHL-wedstrijden.

Pettersson, 27, behaalde dit seizoen carrièrehoogtes in verschillende aanvallende categorieën, speelde in alle 82 wedstrijden en noteerde vier doelpunten, 26 assists en 30 punten. Hij behaalde ook zijn eerste winnende doelpunt in zijn carrière tegen Montreal op 27 januari en leidde Pittsburgh met een rating van plus-28, waarmee hij als achtste eindigde onder alle NHL-verdedigers.

Het schema van de voorronde van Team Zweden voor het Wereldkampioenschap is bekendgemaakt, en de uitzendinformatie zal op een later tijdstip worden verstrekt. Karlsson en Pettersson zullen tijdens de competitie een belangrijke bijdrage willen leveren aan het team van hun thuisland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER