Technologie

Essentiële bedrijven in de economie ontvangen een gratis cybergereedheidstest van Pentera

Als reactie op de toename van cyberaanvallen tijdens gevechten biedt Pentera, een Israëlisch cyberdefensiebedrijf, essentiële bedrijven en overheidsinstanties in de Israëlische economie een gratis onderzoek aan van hun aanvalsoppervlak. Het Pentera-team voert de test onafhankelijk uit en zorgt ervoor dat er geen middelen worden toegewezen aan de beoordeelde organisatie. De test simuleert een cyberaanval en wordt veilig, automatisch en zonder verstoring van de huidige activiteiten van de organisatie uitgevoerd.

Tijdens de test zal het Pentera-team alle gelekte bedrijfswachtwoorden identificeren en testen of deze door een cyberaanvaller kunnen worden misbruikt om toegang te krijgen tot het bedrijfssysteem. Bovendien zullen ze eventuele cyberzwakheden lokaliseren die zichtbaar zijn op het aanvalsoppervlak van bedrijven dat toegankelijk is via internet. Na de test zal er een rapport worden uitgebracht, waarin de cyberzwakheden worden benadrukt die moeten worden aangepakt op basis van hun kriticiteitsniveau, de lijst met gelekte wachtwoorden van de organisatie en een beoordeling van het algehele paraatheidsniveau van de cyberverdediging van de organisatie.

Deze test wordt aangeboden aan bedrijven in verschillende industrieën die cruciaal zijn voor de veerkracht van de economie en het thuisfront tijdens gevechten. Voorbeelden van dergelijke industrieën zijn onder meer ziekenhuizen, voedselketens, transport, overheidsinstanties en infrastructuuraanbieders. Pentera zoekt actief contact met bedrijven in de economie om deze dienst aan te bieden, en geïnteresseerden kunnen ook een test aanvragen via de meegeleverde link of via e-mail.

Amitai Ratzon, CEO van Pentera, legde uit dat het initiatief een reactie is op de uitdagende tijden die Israël doormaakt, zowel in termen van het aanhoudende conflict als de toenemende cyberaanvallen op verschillende entiteiten in het land. Door deel te nemen aan inspanningen om het thuisfront te versterken en de paraatheid van de economie in de cyberarena te vergroten, wil Pentera bijdragen aan de algemene veiligheid van Israël.

LAAT EEN REACTIE ACHTER