Europese beurzen vertonen tekenen van groei
Nieuws

Europese beurzen vertonen tekenen van groei

Maandag begon de Euro Stoxx 600-index, die de Europese aandelenmarkten volgt, de dag met een daling van 0,3 procent. Op vergelijkbare wijze stonden ook andere Europese indices rood toen de beursdag begon. De FTSE 100 in Groot-Brittannië opende 0,3 procent lager, terwijl de Duitse DAX-index 0,1 procent daalde en de Zweedse OMXS30-index een daling van 0,3 procent kende.

Binnen de Euro Stoxx 50-index, waarin de grootste bedrijven van Europa zijn opgenomen, kende de financiële sector de grootste dalingen. Deze trend volgt op een dieptepunt op de Aziatische markten van dinsdag, dat nu gevolgen lijkt te hebben voor het Europese continent. Beleggers concentreren zich nu op de aankomende winstpublicatie van de Amerikaanse chipfabrikant Nvidia, die voor woensdag gepland staat.

Ondertussen zal Wall Street naar verwachting stabiel blijven op basis van futures. De aandacht van beleggers verschuift nu naar de manier waarop deze verschillende marktfactoren de komende dagen de mondiale aandelen zullen blijven beïnvloeden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER