Everton in gesprek om ex-spits van Sheffield United over te nemen
Sport

Everton in gesprek om ex-spits van Sheffield United over te nemen

Everton is naar verluidt in gesprek met Marseille over de mogelijke contractering van Iliman Ndiaye, een voormalige aanvaller van Sheffield United. De 24-jarige zou mogelijk de derde aanwinst van Sean Dyche deze zomer kunnen worden, na de overname van Tim Iroegbunam van Aston Villa en Jack Harrison op huurbasis van Leeds. Hoewel de gesprekken met Marseille positief verlopen, is een deal voor de Senegalese international nog niet rond.

Ndiaye kwam afgelopen zomer voor £20 miljoen naar Marseille, maar scoorde slechts vier doelpunten in 46 wedstrijden. Hij speelde echter een sleutelrol in de promotie van Sheffield United naar de Premier League vorig seizoen, met 14 goals en 10 assists. Zijn potentiële aanwinst zou Everton een nieuwe aanvalsmogelijkheid kunnen bieden, zeker na het vertrek van Lewis Dobbin naar Aston Villa.

Aan de andere kant zijn de gesprekken met Newcastle over spits Dominic Calvert-Lewin mislukt, nu de Engelse international nog een jaar op zijn huidige contract heeft. Ondanks dat er een nieuw contract is aangeboden, trekt Calvert-Lewin de belangstelling van andere clubs, wat Everton ertoe aanzet zich voor te bereiden op mogelijke aanbiedingen.

Ondertussen heeft Everton zich voor nog een jaar verzekerd van de diensten van Ashley Young, waarbij de voormalige aanvoerder van Manchester United een nieuw contract tekent waardoor hij kan blijven spelen tot hij bijna 40 jaar oud is. Young uitte zijn opwinding om bij Everton te blijven en benadrukte zijn vastberadenheid, honger en overtuiging om op het hoogste niveau te blijven presteren. Terwijl Young en clubcaptain Seamus Coleman nieuwe contracten tekenen, krijgt de selectie van Dyche geleidelijk vorm voor het komende seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER