Explosions reported during UAV activity near Yemen’s coastline
Nieuws

Explosions reported during UAV activity near Yemen’s coastline

Het Britse maritieme agentschap heeft drone-activiteit en explosies gemeld in het gebied van de Bab al-Mandeb-straat, gelegen tussen Jemen en het Afrikaanse continent. Volgens het rapport zijn de drones opgestegen vanaf Jemenitisch grondgebied, wat de dienst ertoe aanzette schepen in het gebied te adviseren om verhoogde voorzorgsmaatregelen te nemen.

Een Israëlische veiligheidsbron bevestigde dat er een poging was om een ​​schip in de zuidelijke Rode Zee aan te vallen, maar dat deze poging werd verijdeld. Dit komt na meerdere aanvallen door Jemenitische Houthi’s op wat zij beweerden ‘Israëlische’ schepen te zijn, waardoor de vrijheid van navigatie op de zuidelijke toegang tot het Suezkanaal werd bedreigd.

In de Perzische Golf onderschepte een vliegtuig van de Amerikaanse marine een Iraanse drone die boven het vliegdekschip Dwight Eisenhower zweefde, hoewel de drone pas werd neergeschoten toen deze een bedreiging vormde voor het opstijgen en landen van vliegtuigen aan boord van het vliegdekschip.

Wat de andere genoemde inhoud betreft, deze lijkt niets te maken te hebben met het betreffende onderwerp en omvat een verscheidenheid aan verschillende inhoud, zoals tandheelkundige diensten, blogposts en sociale-mediaprofielen. Het is onduidelijk hoe het zich verhoudt tot de oorspronkelijke nieuwsinhoud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER