Extra 1,5 miljard aandelen Aramco aangeboden door Saoedi-Arabië voor openbare aankoop
Nieuws

Extra 1,5 miljard aandelen Aramco aangeboden door Saoedi-Arabië voor openbare aankoop

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië heeft officieel de start aangekondigd van het proces om een ​​extra aandeel van Aramco aan te bieden voor openbare inschrijving. Dit aanbod zal 1,545 miljard aandelen bedragen, wat neerkomt op ongeveer 0,64% van de uitgegeven aandelen van het bedrijf. De inschrijving voor instellingen en particulieren wordt aanstaande zondag geopend, waarbij het vijf jaar geleden is sinds de grootste beursintroductie in de geschiedenis, toen 5% van de aandelen van het bedrijf werd aangeboden.

Het bedrijf heeft de prijsvork voor de secundaire aandelen vastgesteld tussen 26,7 riyals en 29 riyals per aandeel, zoals vermeld op de website van de Saudi Stock Exchange. Dit betekent dat het aanbod tot 11,9 miljard dollar (44,8 miljard riyals) zou kunnen opleveren als de maximale prijs wordt bereikt. Het aantal aangeboden aandelen dat zal worden toegewezen aan individuele inschrijvers bedraagt ​​154,5 miljoen aandelen, hetgeen 10% van de aangeboden aandelen vertegenwoordigt, op voorwaarde dat er voldoende vraag is van individuele beleggers.

In 2019 haalde Saoedi-Arabië ongeveer $30 miljard op via de beursintroductie van Aramco, de grootste aandelenverkoop die de wereld ooit had gezien. Citigroup Saudi Arabia, Goldman Sachs Saudi Arabia, HSBC Saudi Arabia, JPMorgan Saudi Arabia, Merrill Lynch Saudi Arabia en Morgan Stanley Saudi Arabia zijn door Al-Ahly Financial Company aangesteld om op te treden als internationale bookrunners en bookrunners voor de aanbieding, waarbij zij alle details van het proces.

LAAT EEN REACTIE ACHTER