Feed·fm werkt samen met Cyanite om AI-tagging-technologie te gebruiken voor B2B-muziekbedrijf
Technologie

Feed·fm werkt samen met Cyanite om AI-tagging-technologie te gebruiken voor B2B-muziekbedrijf

AI-aangedreven taggingtechnologie voor muziekmetadata wordt langzaam maar zeker geïntegreerd in verschillende platforms en diensten. Cyanite is een startup die deel uitmaakt van deze trend en onlangs een partnerschap is aangegaan met B2B-muziekbedrijf Feed·fm. Feed·fm zal de technologie van Cyanite nu implementeren in zijn aanbevelingsmachine voor klanten, die wereldwijd bijna 1 miljard nummers per jaar genereren, waaronder diensten als fitness en gaming.

Naast de samenwerking met Feed·fm werkte Cyanite onlangs ook samen met Sonu, een nieuwe muziekstreamingdienst, en nam vorig jaar de startup Aptone voor samplebeheer over. Dit toont de toewijding van het bedrijf aan het bevorderen van AI in de muziekindustrie. Aan de andere kant sloot Feed·fm 2023 af met het uitbrengen van een 'Music Workout Report' dat trends binnen de fitnessmarkt bij zijn klantenbestand volgt.

Over het geheel genomen komt de integratie van AI-aangedreven technologie in de muziek steeds vaker voor, waarbij startups als Cyanite het voortouw nemen bij het leveren van innovatieve oplossingen om muziekmetadata en aanbevelingssystemen te verbeteren. Deze aanhoudende trend verandert de manier waarop muziek wordt ontdekt, geconsumeerd en gedeeld in het digitale tijdperk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER