FIA WEC increases its Max coverage in the USA
Nieuws

FIA WEC increases its Max coverage in the USA

Het FIA World Endurance Championship heeft zijn uitzendingen met Max uitgebreid, waardoor elke ronde van het seizoen 2024, inclusief de 24 uur van Le Mans, beschikbaar is voor Amerikaanse abonnees. Het WEC wordt getoond via Max’s B/R Sports Add-On, naast andere populaire Amerikaanse sporten zoals NASCAR, NHL, MLB, NBA, NCAA Men’s March Madness en een reeks live wielersporten. Dit maakt het de favoriete keuze voor Amerikaanse sportfans.

Kijkers zullen profiteren van live en on-demand verslaggeving van het WEC, met uitgebreide productie inclusief 30 minuten voor en na de races, samen met een toegewijde pitreporter om kijkers dichter bij de actie en elke ronde vanaf de kwalificatie te brengen.

Naast Max behouden de kanalen en platforms van WBD de exclusiviteit van het WEC in de VS met voortdurende uitzendingen op MotorTrend TV en de MotorTrend-app.

Het WEC-seizoen 2024 wordt naar verwachting het grootste tot nu toe, met 14 mondiale fabrikanten vertegenwoordigd in de categorie Hypercar en de LMGT3-categorie, die nieuw is in 2024. Het uit acht ronden bestaande Wereldkampioenschap omvat ook een terugkeer naar het Circuit of The Americas in Austin, Texas, voor de zesde ronde op 1 september. Het eerste live-evenement op Max is de derde vrije training van de Qatar Airways Qatar 1812 Km, die de de start van het nieuwe seizoen op 1 maart.

WEC CEO Frédéric Lequien verklaarde: “De VS is een enorme markt voor het WEC, en het is altijd een doel om onze sport zo breed mogelijk toegankelijk te maken. Max zal, naast onze bestaande deal met MotorTrend, helpen dit doel te bereiken, en hopelijk kunnen we fans aantrekken om onze race op COTA later dit seizoen bij te wonen om de actie persoonlijk te bekijken. Met Corvette, Cadillac en een aantal Amerikaanse coureurs op onze grid dit jaar, plus onze sterke banden met IMSA, zijn we blij dat we opnieuw een solide uitzendovereenkomst in deze regio konden tekenen.”

De FIA ​​WEC-kalender voor 2024 ziet er als volgt uit: 24-25 februari: officiële proloog (QAT), 2 maart: Qatar Airways Qatar 1812 km (QAT), 21 april: 6 Hours of Imola (ITA), 11 mei: TotalEnergies 6 Hours of Spa -Francorchamps (BEL), 15-16 juni: 24 Hours of Le Mans (FRA), 14 juli: Rolex 6 Hours of São Paulo (BRA), 1 september: Lone Star Le Mans (VS), 15 september: 6 Hours of Fuji (JPN), 2 november: 8 uur van Bahrein (BAH)

LAAT EEN REACTIE ACHTER