Categories: Sport

Filip Zubcic mikt op een nieuw podium na sterke prestaties in de eerste run van de reuzenslalom

De voorgaande twee seizoenen waren doorzeefd met pech. Hij was er klaar voor, zelfverzekerd en barstte van de energie, maar er ontbrak een draad die hem weer bij de topskiërs en op het podium zou brengen. Hij is eindelijk aangekomen. Schladming is altijd bijzonder. Nacht, spotlights en sneeuw zorgen elk jaar voor een aantrekkelijke sfeer en geven skiërs een bijzondere charme. Het was deze keer hetzelfde.

De fenomenale Filip Zubčić strijdt dit seizoen voor het derde podium in het Oostenrijkse skigebied. De beste Kroatische skiër startte als eerste op de reuzenslalom in Schladming en staat na de eerste run op de vijfde plaats, 39 honderdsten van een seconde achter de als eerste geplaatste Manuel Feller, die met een tijd van 1:05.01 over de finish kwam. Loic Meillard wordt tweede en op de derde plaats staat Henrik Kristoffersen, die langzaam weer in vorm komt na een desastreuze seizoensstart.

Wat echt zeldzaam is, is om te zien dat de beste skiër ter wereld, Marc Odermatt, niet helemaal bovenaan staat, die 98 honderdsten van een seconde achter de Oostenrijker staat. Zubcic reed opnieuw een fantastische race en bewees iedereen dat hij zijn oude reuzenslalomglorie heeft herwonnen. Hij was snel, agressief en zelfverzekerd, precies in zijn stijl. Zubo blinkt dit seizoen weer uit op de reuzenslalom.

In de eerste race in Val d’Isere werd hij knap vierde, daarna behaalde hij in Alta Badia de tweede plaats en na drie jaar stond hij eindelijk op het podium. De volgende dag stond er in Alta Badia een nieuwe reuzenslalom op het programma, waarna hij ternauwernood het podium miste, hij werd vierde. Het nieuwe jaar had niet beter kunnen beginnen, hij werd derde in Adelboden en nu heeft hij de kans om nog een podium te pakken en zo vooruitgang te boeken in het algemeen klassement van skiërs, waar hij momenteel op de tiende plaats staat. Op de reuzenslalom staat hij tweede met 240 punten.

Floris Hekkink

Share
Published by
Floris Hekkink

Recent Posts

Sioux Falls introduceert nieuwe directeur volksgezondheid

De stad Sioux Falls heeft een nieuwe directeur volksgezondheid geïntroduceerd, na enkele wijzigingen in de…

5 minuten ago

World Bank and other multilateral lenders to increase aid for poorest countries

Multilaterale kredietverstrekkers zoals de Wereldbank spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van de armste…

7 minuten ago

Vierde jaarlijkse bewustzijnsspel over geestelijke gezondheid, georganiseerd door MNUFC

Minnesota United zal Mental Health Awareness erkennen tijdens hun wedstrijd tegen de LA Galaxy op…

9 minuten ago

MIT

Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) staat bekend om zijn baanbrekende ontdekkingen op het gebied…

11 minuten ago

Uit onderzoek blijkt dat Taylor Swift's Worldwide Eras Tour de Britse economie een boost van $1,3 miljard geeft

Taylor Swift bevindt zich momenteel in het Europese deel van haar wereldwijde Eras Tour, die…

13 minuten ago

Savannah State University Engineering Technology Student benoemd tot Student van het Jaar door Georgia Society of Professional Engineers

Luke Sanders werd onlangs door de Georgia Society of Professional Engineers uitgeroepen tot Engineering Technology…

24 minuten ago