Nieuws

Firefighters from Hampshire and Isle of Wight take part in international trauma challenge

Het jaarlijkse evenement werd dit jaar gehouden in Puerto del Carmen op Lanzarote, waarbij HIWFRS werd vertegenwoordigd door Rob Barrow en Steve Morris met steun van Charlie Turnbull. Het team was de winnaar van het Complex Scenario-evenement en werd derde in de totaalscore – een schitterend resultaat waardoor ze als derde beste team ter wereld naar Groot-Brittannië zullen terugkeren.

Watch Manager Rob Barrow zei: “We zijn verheugd om deel te nemen aan het Trauma-evenement tijdens de World Rescue Challenge op Lanzarote, als vertegenwoordiger van Hampshire en Isle of Wight. De uitdaging omvat een medisch scenario waarin we een slachtoffer met levensbedreigende verwondingen beoordelen, manoeuvreren en behandelen, voordat onze prestaties worden beoordeeld en geëvalueerd.

Watch Manager Charlie Turnbull zei: “Het belangrijkste doel van de Trauma-uitdaging is het helpen ontwikkelen van de initiële behandeling en medische vaardigheden van noodhulpverleners. Het evenement biedt een geweldige kans om ideeën en technieken te delen met teams van over de hele wereld, zodat we het geleerde terug kunnen brengen naar onze organisaties en kunnen helpen levens te redden bij echte incidenten.”

Het team werd vorig jaar gezamenlijk eerste tijdens het Festival of Rescue-evenement van de United Kingdom Rescue Organization (UKRO) in de West Midlands, waardoor ze de kans kregen om hun vaardigheden op het internationale toneel te demonstreren. Volgend jaar zal het HIWFRS Extrication-team strijden nadat het dit jaar als derde is geëindigd tijdens het UKRO-evenement in Lincolnshire. Het team werd herenigd met het bevrijdingsteam van de South Australian Metropolitan Fire Service, dat vorige week ons ​​hoofdkantoor in Eastleigh had bezocht.

De tijd die het Zuid-Australische team in Eastleigh doorbracht, gaf brandweerlieden van beide kanten van de wereld de kans om kennis te delen en verschillende bevrijdingstechnieken uit te wisselen, evenals touwreddingsvaardigheden. Hun bezoek maakte deel uit van het recente uitwisselingsprogramma waarbij HIWFRS-brandweerlieden eerder dit jaar het hoofd moesten bieden. Tijdens de reis sleepte een HIWFRS-team een ​​drietal prijzen in de wacht bij de Australasian Rescue Challenge, de wedstrijd die gelijkwaardig is aan UKRO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER