Fortnite en Epic Games Store worden in 2021 gelanceerd op iPadOS
Technologie

Fortnite en Epic Games Store worden in 2021 gelanceerd op iPadOS

Epic Games heeft bevestigd dat Fortnite samen met een eigen digitale winkel terugkeert naar tablets met iPadOS. Dit besluit komt nadat iPadOS was aangewezen als bewaker van de markttoegang en zich moest openstellen op grond van de wet op de digitale markten van de Europese Unie. Apple zal iPadOS moeten aanpassen om aan deze wet te voldoen, waardoor gebruikers vooraf geïnstalleerde applicaties kunnen verwijderen en applicaties van externe bronnen kunnen downloaden.

De Europese Commissie heeft aangekondigd dat iPads ook moeten voldoen aan de Digital Markets Act. Epic Games maakte via X (voorheen Twitter) bekend dat ze eraan werken om Fortnite en hun winkel binnenkort naar iPhones in de EU te brengen, gevolgd door een release op iPads later dit jaar binnen de Europese Unie. Deze stap volgt op de terugkeer van Epic Games naar iOS-apparaten met Fortnite en hun winkel.

Als gevolg van deze veranderingen zal Apple aanpassingen aan iPadOS moeten doorvoeren om te voldoen aan de Wet op de Digitale Markten. Dit houdt onder meer in dat gebruikers meer controle krijgen over hun applicaties en ondersteuning bieden voor het downloaden van applicaties van andere bronnen dan de App Store. Epic Games is vastbesloten om Fortnite zo snel mogelijk beschikbaar te maken op iPads binnen de Europese Unie, na hun succesvolle terugkeer naar iOS-apparaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER