Technologie

Frankrijk roept op tot terugroeping van iPhone 12 vanwege te hoge stralingsniveaus

Frankrijk heeft Apple gevraagd alle iPhone 12-modellen terug te roepen omdat ze de toegestane stralingsniveaus overschrijden. Dit werd aan het bedrijf meegedeeld door de Franse Nationale Organisatie voor Frequenties (ANFR, Frans acroniem). Volgens Le Parisien heeft de Franse minister van Digitale Transitie en Telecommunicatie, Jean-Noël Barrault, gedreigd de verkoop van het apparaat volledig te verbieden als Apple niet voldoet.

AFNR testte onlangs de stralingsemissies van 141 verschillende smartphones om te zien of deze voldoen aan de Europese regelgeving. Volgens hun metingen verslaat de iPhone 12 hen. De toegestane limiet wanneer de telefoon in de zak of in de hand zit, is 4W/kg, wat oploopt tot 5,74 voor Apple-telefoons.

“Daarom moet Apple onmiddellijk alle noodzakelijke maatregelen nemen om te voorkomen dat de iPhone 12 de toeleveringsketen verlaat en op de markt komt. Voor telefoons die al in gebruik zijn, moet Apple onmiddellijk alle noodzakelijke stappen ondernemen om te voorkomen dat de iPhone 12 de toeleveringsketen verlaat en op de markt komt. Alle noodzakelijke corrigerende maatregelen moeten worden genomen, anders zal Apple de apparatuur moeten verwijderen”, aldus ANFR in een verklaring.

Het is gevaarlijk?

Het ABC heeft herhaaldelijk experts geraadpleegd over de schadelijke gevolgen van straling van technologische apparaten voor gebruikers. Over het algemeen hoeven iPhone 12-gebruikers zich geen zorgen te maken.

“Er zijn geen rigoureuze wetenschappelijke studies gepubliceerd in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften die een solide verband hebben gepubliceerd tussen niet-ioniserende straling uitgezonden door smartphones en kanker”, legde de oncoloog een jaar geleden in dit artikel uit. Miguel Angel Berenger.

“Het enige biologische effect waarvan bekend is dat het veroorzaakt is een verhoging van de weefseltemperatuur, maar dit wordt niet geassocieerd met kanker. Wetenschappers vragen zich af welke biologische mechanismen dit soort straling kunnen veroorzaken. “We begrijpen nog steeds niet wat het kan veroorzaken, maar er zijn geen onderzoeken die verklaren dat het oncologische ziekten veroorzaakt”, zei de arts.

Hoe dan ook, ANFR zegt dat Apple “onmiddellijk alle noodzakelijke stappen moet nemen om te voorkomen dat de iPhone 12 de toeleveringsketen verlaat en op de markt komt.” “Voor telefoons die al in gebruik zijn, moet Apple alle noodzakelijke corrigerende maatregelen nemen om de telefoons zo snel mogelijk aan de eisen te laten voldoen. Anders zal Apple de apparatuur moeten terugtrekken.” gaat door.

ANFR is van plan om te controleren of de iPhone 12 aan de normen voldoet voor het geval Apple besluit de iPhone 12 te updaten. Dat is verre van duidelijk, aangezien het een telefoon uit 2020 is en sinds gisteren niet meer te koop is op de officiële website van Apple. dag waarop de iPhone 15 werd aangekondigd.

na navigatie

LAAT EEN REACTIE ACHTER