Fubo klaagt Fox, Disney en Warner Bros. aan in een poging hun gezamenlijke sportstreaming-app te verhinderen
Sport

Fubo klaagt Fox, Disney en Warner Bros. aan in een poging hun gezamenlijke sportstreaming-app te verhinderen

De verrassende samenwerking tussen Disney, Fox en Warner Bros. Discovery om een ​​sportstreamingplatform te creëren heeft tot controverse geleid. Fubo, een tv-streamingdienst, heeft een antitrustzaak aangespannen tegen de drie bedrijven en hen ervan beschuldigd jarenlang hun innovatieve sportstreamingactiviteiten te hebben geblokkeerd.

Fubo-CEO David Gandler beweert dat de drie bedrijven hun draaiboek hebben geblokkeerd en het nu feitelijk voor zichzelf stelen. Fubo heeft zichzelf gepositioneerd als een op sport gerichte streamingdienst, maar zegt dat restrictieve licentievoorwaarden van sportnetwerken de mogelijkheden ervan hebben beperkt. Het bedrijf beweert dat oneerlijke bundelvoorwaarden het hebben gedwongen om dure niet-sportkanalen te betalen en te distribueren die zijn klanten niet willen als voorwaarde voor het verlenen van licenties voor sportkanalen.

De Wall Street Journal meldde dat Disney, Fox en Warner Bros. Discovery mogelijk ongeveer $ 50 per maand vragen voor hun nieuwe dienst, wat aanzienlijk goedkoper is dan wat Fubo of YouTube TV vragen voor sport. Fubo beweert dat dit opzettelijk is en beschuldigt het trio ervan meer dan het markttarief te vragen om hun inhoud te licentiëren. Het bedrijf vraagt ​​een rechter om de onderneming te blokkeren of te beperken door economische gelijkheid van licentievoorwaarden te eisen en schadevergoeding toe te kennen.

Hoewel de alliantie voor sportstreaming zakelijk gezien zinvol is voor Disney, Fox en Warner Bros. Discovery, is het een riskante tijd om dit te doen gezien het toezicht van de Amerikaanse overheid. Het ministerie van Justitie onderzoekt naar verluidt het plan van de bedrijven om de potentiële impact op consumenten te bepalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER