Gebruik van slimme kastechnologie voor de tomatenteelt in Xinjiang
Technologie

Gebruik van slimme kastechnologie voor de tomatenteelt in Xinjiang

Runtai Agricultural Technology Development in Xinjiang, China heeft een innovatief landbouwproject geïntroduceerd. De 'slimme' kas van het bedrijf in Kokdala maakt gebruik van geavanceerde technologieën om tomaten effectief en duurzaam te telen. Uitvoerend directeur Tan Yue benadrukte de unieke methode van de kas om tomaten zonder aarde te telen en het gebruik van sensoren om te profiteren van lokale omstandigheden zoals lange daglichturen en temperatuurschommelingen.

Deze slimme kas beslaat 16 hectare en functioneert als een intelligent landbouwpark dat investeringen heeft aangetrokken en de allernieuwste Nederlandse landbouwtechnologie heeft geïmplementeerd. Vergeleken met traditionele methoden verhoogt deze aanpak de jaarlijkse tomatenproductie met 5 tot 6 keer, terwijl slechts 1/20 van het water wordt gebruikt dat normaal gesproken nodig is, waardoor de ecologische duurzaamheid aanzienlijk wordt verbeterd. De kas past de irrigatie aan op basis van de weersomstandigheden en de plantbehoeften, waardoor een optimale groei wordt gegarandeerd met op maat gemaakte voedingsoplossingen.

Door het hele proces digitaal te beheren zijn de kosten met ruim 40% verlaagd, wat de efficiëntievoordelen van slimme landbouwtechnieken aantoont. Het succes van dit project benadrukt het potentieel voor het gebruik van geavanceerde technologieën in de landbouw om de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de impact op het milieu te minimaliseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER