Gebruikmaken van geavanceerde technologie voor het ontdekken van geneesmiddelen
Technologie

Gebruikmaken van geavanceerde technologie voor het ontdekken van geneesmiddelen

Innovatie vormt de kern van ons geneesmiddelenontdekkingsproces bij Merck. Onze wetenschappers gebruiken geavanceerde technologieën om de zoektocht naar nieuwe medicijnen die levens kunnen redden en verbeteren, te versnellen. Op 16 november 2023 delen we graag onze vooruitgang op dit gebied.

Onze wetenschappers maken gebruik van de allernieuwste mogelijkheden om nieuwe moleculen te ontdekken die kunnen leiden tot de medicijnen van morgen. Wetenschappers van Merck Research Laboratories (MRL) evalueren honderden tot duizenden tot miljarden verbindingen om een ​​startpunt te vinden voor een nieuw kandidaat-medicijn. Het begint allemaal met het identificeren van een doelwit – meestal een eiwit – dat intrinsiek geassocieerd is met een bepaalde ziekte en farmacologisch kan worden gemoduleerd. Dat is waar innovatieve tools zoals structuurgebaseerd ontwerp, high-throughput screening en high-throughput experimenten, gekoppeld aan robotica, kunstmatige intelligentie en machinaal leren, een enorm verschil kunnen maken in de voortgang van het werk.

Zodra een hoofdmolecuul is geïdentificeerd, kan cryogene elektronenmicroscopie (cryo-EM) als een opkomende structurele methode worden gebruikt om te begrijpen en te verbeteren hoe een molecuul interageert met het eiwitdoelwit. Het gebruik van de nieuwste technologieën en het toegewijde werk van teams van zeer bekwame en ervaren wetenschappers kan de ontdekking van nieuwe medicijnen voor patiënten in nood potentieel versnellen. Bij Merck streven we ernaar de kracht van toonaangevende wetenschap te gebruiken om innovatie te stimuleren en een verschil te maken op het gebied van de ontdekking van geneesmiddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER