Germany emerges victorious over Norway in World Junior Championship relegation match
Nieuws

Germany emerges victorious over Norway in World Junior Championship relegation match

Moritz Elias scoorde het winnende doelpunt in de verlenging en leidde Duitsland naar een 5-4 overwinning op Noorwegen in de degradatiewedstrijd op het IIHF Wereldkampioenschap Junioren 2024. Deze overwinning verzekerde zich van de plaats van Duitsland op het toernooi van volgend jaar in Ottawa, terwijl Noorwegen is gedegradeerd naar de lagere divisie.

Deze overwinning was de tweede overwinning van Duitsland in het toernooi, na een 4-3 overwinning op Finland in hun openingswedstrijd in de groepsronde. Ondanks dat het met Letland op de laatste plaats in Groep A stond, werd Duitsland naar de degradatiewedstrijd gestuurd na een 6-2 nederlaag tegen Letland op 30 december.

Noorwegen slaagde er niet in om een ​​overwinning veilig te stellen in het toernooi van 2024, scoorde acht doelpunten en stond 26 tegen toe in vier nederlagen tijdens de groepsronde. Vóór dit jaar nam Noorwegen in 2014 voor het laatst deel aan de World Juniors. Aan de andere kant heeft Duitsland sinds zijn promotie in 2019 deelgenomen aan de afgelopen vijf World Juniors-toernooien en heeft het nog nooit een medaille gewonnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER