Germany gears up for new mass protests against the AfD and right-wing extremism
Nieuws

Germany gears up for new mass protests against the AfD and right-wing extremism

De massaprotesten tegen rechts-extremisme in Duitse steden zullen naar verwachting dit weekend doorgaan. Naar verwachting zullen zaterdag om 12.00 uur ongeveer 30.000 mensen in Düsseldorf bijeenkomen om te protesteren tegen het Alternatief voor Duitsland (AfD). Grotere evenementen zijn ook gepland in Aken, Mannheim en Marburg, maar ook in andere steden. Bovendien is minister van Defensie Boris Pistorius van plan zich bij de demonstranten in Osnabrück aan te sluiten, terwijl premier Reiner Haseloff van Saksen-Anhalt van plan is de protesten in Wittenberg bij te wonen. Zondag staan ​​er ook protesten gepland in Hamburg en andere plaatsen.

Vrijdag gingen in verschillende steden opnieuw duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen rechts-extremisme. Er werden demonstraties gehouden in Frankfurt, Saarbrücken, Herne en Gütersloh. Volgens gegevens van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken namen afgelopen weekend ruim 900.000 mensen deel aan protesten tegen rechts-extremisme.

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier sprak zijn steun uit voor de protesten en riep op tot verdere inzet voor de democratie. De protesten werden ingegeven door onthullingen van de onderzoeksjournalistengroep Correctiv over een bijeenkomst van radicaal-rechts in Potsdam, buiten Berlijn, op 25 november, die werd bijgewoond door verschillende AfD-politici, evenals enkele leden van de belangrijkste conservatieve oppositiepartij, de Christen-Democratische Partij. Union (CDU) en de extreemrechtse WerteUnion.

Voormalig leider van de extreemrechtse blanke supremacistische beweging in Oostenrijk, Martin Sellner, sprak tijdens de bijeenkomst over ‘remigratie’. Als rechtsextremisten de term gebruiken, bedoelen ze meestal dat grote aantallen mensen van buitenlandse afkomst het land moeten verlaten – zelfs onder dwang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER