Categories: Nieuws

Get acquainted with the champions of the 2024 student solution challenge

De Google for Developers Solution Challenge is een jaarlijks evenement dat universitaire studenten van over de hele wereld de kans geeft om hun technische vaardigheden en Google-technologie te gebruiken om de Sustainable Development Goals van de VN aan te pakken. De uitdaging eindigt met een live demodag waarop 10 geselecteerde teams hun projecten presenteren, met drie hoofdprijzen en een publieksprijs die te winnen zijn.

De winnaars van dit jaar hebben baanbrekende oplossingen bedacht om hun gemeenschappen te helpen. De eerste winnaar, uit Zuid-Korea, is een team van Pukyong National University Daeyeon Campus. Ze pakten de escalerende dementiecrisis in het land aan door een mobiele app te ontwikkelen genaamd Atti. De app bevat een vriendelijke spraakassistent die is ontworpen om mensen met milde dementie te helpen bij het omgaan met geheugenverlies, met de focus op het herinneren van belangrijke levensgebeurtenissen en dagelijkse routines.

De app, ontwikkeld met Flutter voor een breed gebruikersbereik op Android- en iOS-platforms, maakt gebruik van Firebase voor ledenbeheer en functieontwikkeling. Door Google Cloud-functies en Gemini API te integreren, creëerde het team de chatbot-dialoogfunctie “Atti”, die gericht is op het verbeteren van communicatie, het bevorderen van psychologische stabiliteit en het ondersteunen van levensstijlpatronen voor mensen met dementie.

De tweede winnaar, uit India, ontwikkelde een project met Google Cloud-oplossingen om boeren te helpen de oogstopbrengst te verhogen en het gebruik van hulpbronnen te optimaliseren. De derde winnaar, uit Nigeria, creëerde een app die kunstmatige intelligentie gebruikt om gepersonaliseerde mentale gezondheidsondersteuning te bieden aan mensen in nood.

Deze winnaars hebben laten zien hoe technologie kan worden gebruikt om een ​​echt verschil te maken in het leven van mensen en om kritieke problemen aan te pakken waarmee hun gemeenschappen worden geconfronteerd. Door de kracht van Google-technologie te benutten, hebben ze innovatieve oplossingen ontwikkeld die de potentie hebben om een ​​blijvende impact op de maatschappij te hebben.

Floris Hekkink

Share
Published by
Floris Hekkink

Recent Posts

Nominations Open for Tunisian Presidential Elections on the 29th

Tunesië heeft aangekondigd dat de nominatieperiode voor de presidentsverkiezingen op 29 juli begint en doorloopt…

3 minuten ago

Navigeren door de eindeloze wachttijd op de universiteit: strategieën voor jongeren met plan A, B of C

Nico F. is gefrustreerd door het eeuwige wachten dat hem te wachten staat. Hij heeft…

4 minuten ago

Is zoutkoffie gunstig voor astmapatiënten?

Astmapatiënten moeten het drinken van zoute koffie vermijden vanwege het hoge cafeïne- en natriumgehalte, wat…

5 minuten ago

Hungarian Prime Minister notifies NATO prior to meeting with Russia

NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg bevestigde dat de Hongaarse premier Orban de alliantie informeerde over zijn bezoek aan…

9 minuten ago

De antisemitische ‘posterboy’ van het Franse rechts en zijn pogingen om dit te verbergen

Afgelopen zondag leek Jordan Bardella, de leider van de rechtse partij “Union Nationale”, veel ouder…

11 minuten ago

Het eten van taugé verbetert de gezondheid en fysiologie van mannen in combinatie met deze 8 voedingsmiddelen.

Taugé is een geweldige bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten die gunstig zijn voor de…

12 minuten ago