Gezichtsherkenningstechnologie resulteert in zeventien arrestaties in Croydon en Tooting in Zuid-Londen.
Technologie

Gezichtsherkenningstechnologie resulteert in zeventien arrestaties in Croydon en Tooting in Zuid-Londen.

De Met Police heeft onlangs een misdaadbestrijding uitgevoerd in Zuid-Londen, waarbij gebruik werd gemaakt van gezichtsherkenningstechnologie om verdachten te identificeren. Tijdens de operatie in Croydon en Tooting werden 17 verdachten gearresteerd en werd een aanzienlijke hoeveelheid munitie, drugs en gestolen eigendommen in beslag genomen. Gespecialiseerde officieren werden gedurende drie dagen ingezet om te helpen bij de operatie.

De gezichtsherkenningstechnologie die door de politie wordt gebruikt, identificeert personen op een watchlist, waaronder personen die door de autoriteiten worden gezocht, lopende arrestatiebevelen hebben of aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Tijdens drie Live Facial Recognition-inzetten deze week werd een 23-jarige man in Tooting aangetroffen met losse munitie. Een daaropvolgend huiszoekingsbevel leidde tot de ontdekking van meer munitie, gestolen telefoons, cannabis en een gestolen Oyster-kaart die verband hield met een overval in 2022. De verdachte zit nog steeds in politiehechtenis.

Tot de arrestaties in Croydon behoorden onder meer een man die werd gezocht wegens mishandeling, maar ook anderen die werden gezocht wegens inbraak, diefstal en openstaande arrestatiebevelen. Bovendien werd één zedendelinquent aangehouden wegens het overtreden van een bevel, en werden drie personen gearresteerd op verdenking van het dragen van messen.

Lindsey Chiswick, directeur inlichtingen bij de Met en nationaal hoofd voor gezichtsherkenning, benadrukte het belang van precisiepolitie bij het leveren van een hoog serviceniveau aan Londenaren. Ze verzekerde het publiek dat hun gegevens niet worden bewaard tenzij er een match is, waarna deze onmiddellijk worden verwijderd. Een onafhankelijk onderzoek heeft de nauwkeurigheid bevestigd van het algoritme dat wordt gebruikt in gezichtsherkenningstechnologie, waardoor een eerlijk en onbevooroordeeld gebruik van de technologie wordt gegarandeerd bij het identificeren van personen met wie de politie wil spreken om de openbare veiligheid te handhaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER