Gezondheidscommissie lanceert monitoring van koffieprijzen in ziekenhuizen op NIS 19
Nieuws

Gezondheidscommissie lanceert monitoring van koffieprijzen in ziekenhuizen op NIS 19

Het winkelend publiek bij de koffiestands in ziekenhuizen wordt beschouwd als een vast publiek, omdat zij geen verse voedingsproducten kunnen kopen. Sommigen zijn ook gebonden aan het ziekenhuis terwijl ze voor familieleden zorgen of in het ziekenhuis worden opgenomen. Ziekenhuizen hebben de macht om lage prijzen in de aanbesteding aan te pakken, maar winstoverwegingen hebben dit in het verleden belemmerd. Het ministerie van Volksgezondheid heeft gesproken over ingrijpen in prijscontroles in ziekenhuizen, maar er is geen actie ondernomen.

Dr. Dalia Shilian, hoofdeconoom van de Consumentenbeschermingsautoriteit, stelde voor om voor bepaalde producten drempelprijzen vast te stellen in aanbestedingsvoorwaarden. Charlo, directeur van de afdeling Toezicht op Ziekenhuisopnames van het Ministerie van Volksgezondheid, benadrukte de noodzaak om basisproducten voor toezicht te definiëren, zoals water en koffie. Voor goed toezicht kan wetgeving op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken nodig zijn.

Eti Fitosi van de Government Medical Centers Division zei dat ziekenhuizen soms moeite hebben om geschikte franchisenemers te vinden, wat leidt tot het gebruik van elektrische apparaten voor de verkoop van voedsel. Shlomi Grossman, hoofd van de inkoopafdeling bij Klelit, besprak een uniforme aanbesteding in medische centra met een gecontroleerde prijslijst die franchisenemers niet heeft afgeschrikt. Yoav Sibor, commissaris voor Volksgezondheid op de begrotingsafdeling, waarschuwde voor mogelijke negatieve gevolgen voor de ziekenhuisinkomsten als gevolg van verhoogde prijscontrole.

MK June fluitjes (Shas), voorzitter van de commissie, bekritiseerde het gebrek aan actie van het ministerie van Economische Zaken op het gebied van toezicht op voedselproducten in ziekenhuizen en eiste binnen een maand een gedetailleerd standpunt. Hij riep ook op tot een uitgebreide inspectie door het ministerie van Volksgezondheid om te bepalen welke voedingsproducten in ziekenhuizen kunnen worden gecontroleerd. Het doel is om ziekenhuizen te begeleiden bij het opnemen van een vast aantal basisvoedselproducten tegen vaste en gereduceerde prijzen in hun aanbestedingen ten behoeve van het publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER