Nieuws

Gezondheidsonderzoek gestart nadat 10 honden in LA County een mysterieuze ademhalingsziekte hadden opgelopen

Lokale gezondheidsfunctionarissen in Los Angeles County hebben tien gevallen gemeld van een mysterieuze ziekte bij honden. Het Los Angeles County Department of Public Health voert momenteel een onderzoek uit om de oorsprong van de ziekte vast te stellen en in hoeverre deze zich door de provincie heeft verspreid. De luchtwegaandoening, bekend als Atypische Canine Infectious Respiratory Disease, wordt gekenmerkt door hoesten, loopneus, niezen en lethargie. Ondanks dat ze symptomen vertonen die lijken op die van gewone virussen en bacteriën, testen honden negatief op het ademhalingspanel dat voor deze aandoeningen wordt gebruikt.

Als onderdeel van het onderzoek nemen provinciale gezondheidsfunctionarissen contact op met de eigenaren van zieke honden in een poging de bron van de infectie te identificeren. Bovendien werken ze samen met federale en staatsagentschappen om de onderzoeksinspanningen te coördineren. Als een hond symptomen van de ziekte vertoont, adviseert de Directie Volksgezondheid eigenaren om contact op te nemen met hun dierenarts en hun hond minimaal 28 dagen thuis te isoleren. Bovendien moeten honden die in contact zijn geweest met een besmette hond thuis een quarantaine van 14 dagen ondergaan, weg van andere honden.

Deze informatie werd gerapporteerd door de KCAL News Staff, een groep ervaren journalisten die inhoud leveren op KCALNews.com en CBSLA.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER