Nieuws

Glass pane destroyed in anti-Semitic attack near Neu-Ulm

Neu-Ulm (Beieren) was in de nacht van 27 op 28 oktober getuige van een nieuwe daad van haat jegens Joden. Rond 02.00 uur werden twee stenen naar de etalage van een kruidenierswinkel genaamd “BeitShalom” aan de hoofdstraat van Senden gegooid, waardoor aanzienlijke schade werd aangericht van ongeveer 5.000 euro. De dader wist zonder identificatie te ontkomen. De brandweer werd opgeroepen om het raam te beveiligen en getuigen worden dringend verzocht zich te melden door contact op te nemen met het politiebureau van Weißenhorn op 07309-96550.

Uit eerste politieonderzoek blijkt dat de schade aan de Israëlische winkel mogelijk een politiek motief heeft. Bijgevolg leiden de staatsveiligheidscommissaris van de recherche van Neu-Ulm en de centrale antisemitismecommissaris van het Beierse ministerie van Justitie, Andreas Franck, het onderzoek. Franck meent dat de misdaad een antisemitisch motief heeft, mogelijk in verband met de aanval van de terroristische organisatie Hamas op Israël. Terwijl het onderzoek nog gaande is, is het duidelijk dat het incident meer is dan alleen materiële schade.

In Duitsland zijn regelmatig antisemitische daden waargenomen, waarbij bendes op straat protesteerden tegen Israël. In tegenstelling tot de Berlijnse politie, die kritiek kreeg omdat ze niet voorbereid was op de omgang met de Israëlhaters, neemt de Beierse politie snelle en strikte maatregelen tegen deze bendes. Deze proactieve aanpak is cruciaal in de strijd tegen het groeiende antisemitisme in Duitsland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER