Gloomy Photos Capture Glimpses of Routine in an Isolated Society
Nieuws

Gloomy Photos Capture Glimpses of Routine in an Isolated Society

Pedro Pardo, een AFP-fotograaf, maakte zeldzame beelden van het dagelijks leven in het geïsoleerde Noord-Korea. Hij begaf zich naar een afgelegen deel van de grens tussen China en Noord-Korea in de provincie Jilin om deze foto’s te verkrijgen. De beelden, gemaakt tussen 26 februari en 1 maart, bieden een somber maar intrigerend kijkje in een land gehuld in geheimhouding.

Noord-Korea, opgericht in 1948 onder Kim Il-sung, opereert als de Democratische Volksrepubliek Korea (DPRK), gebaseerd op strikte marxistisch-leninistische principes. Met een bevolking van ongeveer 26 miljoen mensen leiden de burgers een geïsoleerd leven in het sobere communistische land. Ze mogen zonder toestemming van de regering niet naar het buitenland reizen en worden blootgesteld aan staatsmedia die propaganda verspreiden waarin het land en zijn opperste leider, Kim Jong Un, worden geprezen.

Het zelfopgelegde isolement van het land komt voort uit het principe van ‘juche’, oftewel ‘zelfredzaamheid’, dat pleit voor volledige onafhankelijkheid van de rest van de wereld. In werkelijkheid heeft dit beleid echter alleen maar de economie en handel van het land belemmerd, wat heeft geleid tot hoge armoedeniveaus en ernstige voedseltekorten voor de burgers. De CIA beschouwt Noord-Korea als een van de meest geïsoleerde en armste landen ter wereld.

Sinds de jaren vijftig zijn naar schatting 31.000 Noord-Koreanen overgelopen naar Zuid-Korea, waarbij het aantal vorig jaar sterk steeg als gevolg van de verslechterende omstandigheden in Noord-Korea. Pardo’s foto’s bieden een uniek perspectief op de uitdagingen waarmee de burgers worden geconfronteerd en geven inzicht in het leven in een van ’s werelds laatste communistische staten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER