Goldman Sachs overtreft de winstverwachtingen met sterke prestaties
Nieuws

Goldman Sachs overtreft de winstverwachtingen met sterke prestaties

Het laatste winstrapport van Goldman Sachs overtrof de verwachtingen van Wall Street. Het bedrijf behaalde in het vierde kwartaal een omzet van $11,3 miljard met een winst per aandeel van $5,48.

Dit vertegenwoordigt een opmerkelijke stijging van ongeveer 51% ten opzichte van een jaar geleden, resulterend in een winst van iets meer dan $2 miljard. De investeringsbank van het bedrijf concentreerde zich op het vereenvoudigen van zijn strategie en het investeren in zijn kerndivisie voor vermogens- en vermogensbeheer, wat leidde tot een omzetgroei van 23% ten opzichte van een jaar geleden.

Hoewel de totale winst van het bedrijf sterk was, deden andere divisies het minder goed. De inkomsten uit investment banking daalden met 12% en de handelsopbrengsten daalden met 2,5% ten opzichte van een jaar geleden.

Goldman Sachs lijkt gefocust te zijn gebleven en zijn strategie effectief te hebben uitgevoerd, waardoor er in 2024 een sterker platform is ontstaan. Vorig jaar heeft de bank haar consumentenmarkten teruggeschroefd door nieuwe leningen op haar consumentenplatform stop te zetten en te werken aan het beëindigen van creditcardpartnerschappen met bedrijven als Apple en Algemene motoren.

Net als andere grote banken kreeg Goldman van de Federal Deposit Insurance Corporation een eenmalige vergoeding opgelegd om de regionale bankencrisis te helpen betalen. Het bedrijf betaalde 529 miljoen dollar, een aanzienlijk bedrag, maar minder vergeleken met andere grote banken.

Ondanks deze hoge vergoeding werden de aandelen van Goldman ongeveer 1,3% hoger verhandeld in de premarket-handel. Dit verhaal is in ontwikkeling en zal worden bijgewerkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER