Google introduceert iPhone-snelkoppeling met Google Lens voor zoeken op het scherm, vergelijkbaar met Circle to Search
Technologie

Google introduceert iPhone-snelkoppeling met Google Lens voor zoeken op het scherm, vergelijkbaar met Circle to Search

Google heeft een nieuwe snelkoppeling voor iPhone 15 Pro-smartphones geïntroduceerd waarmee gebruikers Google Lens kunnen activeren door op de actieknop te drukken. Deze functie is een aanpassing van de 'Surround to Search'-functie van Google die beschikbaar is op Android-smartphones. Samen met de release van de Pixel 8- en 8 Pro-smartphones, evenals de Samsung Galaxy S24, heeft Google nieuwe zoekmogelijkheden gelanceerd, mogelijk gemaakt door generatieve kunstmatige intelligentie (AI), waaronder een functie genaamd 'Circle to Search'. Met deze functie kunnen gebruikers informatie zoeken, resultaten vergelijken of aankopen doen door een specifiek element op het scherm te omringen.

Hoewel Google's 'Surround to Search' momenteel niet beschikbaar is op iOS-apparaten, heeft het bedrijf een nieuwe snelkoppeling geïntroduceerd voor iPhone 15 Pro-smartphones. Door op de actieknop te drukken, kunnen gebruikers Google Lens activeren en een zoekopdracht uitvoeren op alles wat op het scherm wordt weergegeven. Voorheen hadden iPhone-gebruikers toegang tot Google Lens via de Google-app en Google Foto's, maar deze nieuwe snelkoppeling maakt zoeken sneller en eenvoudiger met slechts één druk op de knop.

Gebruikers die de snelkoppeling willen gebruiken, moeten de Google-applicatie voor iOS op hun apparaat hebben geïnstalleerd. Ze kunnen de Google Lens-snelkoppeling downloaden en instellen dat deze werkt met de actieknop via het iOS-instellingenmenu. Bovendien kan de snelkoppeling worden geconfigureerd met behulp van de Back Tap Accessibility-functie, waardoor gebruikers dezelfde functionaliteit kunnen gebruiken op andere iPhone-modellen die niet over de actieknop op de iPhone 15 Pro beschikken.

De ontwerpmanager van Google Lens, Minsang Choi, deelde informatie over de nieuwe snelkoppeling voor iPhone op X (voorheen Twitter). Het bericht is inmiddels echter verwijderd. Deze bijgewerkte functie breidt de toegankelijkheid van Google Lens op iOS-apparaten uit, waardoor gebruikers een handige en efficiënte manier krijgen om met hun iPhone naar informatie te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER