Google Maps-zoek-, locatie- en tijdlijngeschiedenis wissen: een stapsgewijze handleiding
Technologie

Google Maps-zoek-, locatie- en tijdlijngeschiedenis wissen: een stapsgewijze handleiding

De meesten van ons gebruiken Google Maps elke dag voor verschillende dingen, of het nu gaat om het navigeren naar de plaats van een vriend of het bezoeken van een nieuwe locatie. Als je locatie hebt ingeschakeld, kan de app-geschiedenis van pas komen als je wilt zoeken naar iets of een plek die je eerder hebt bezocht. In bepaalde gevallen wilt u echter mogelijk uw locatie en zoekgeschiedenis uit de app verwijderen om de privacy te behouden en te voorkomen dat anderen uw bewegingen volgen.

Het verwijderen van onlangs gezochte plaatsen uit Google Maps is heel eenvoudig en stelt gebruikers in staat te voorkomen dat gezochte items in de recente zoeklijst verschijnen. Als u een recente zoekopdracht verwijdert, worden de plaats of de beoordelingen ervan echter niet verwijderd van uw bezochte plaatsen. Als u uw recente bezoeken of geheime locaties uit de zoekgeschiedenis wilt verbergen, kunt u dit eenvoudig doen door deze stappen te volgen.

Om recente zoekopdrachten te verwijderen, opent u Google Maps op uw telefoon, tikt u rechtsboven op het pictogram Profielfoto, gaat u naar de pagina Instellingen, scrollt u naar beneden en klikt u op ‘Kaartgeschiedenis’. Van daaruit kunt u op de blauwgekleurde knop Verwijderen tikken en de periode kiezen waarin u uw eerdere zoekopdrachten wilt verwijderen.

Als u de locatie- en tijdlijngeschiedenis van plaatsen die u hebt bezocht wilt verwijderen, kunt u dit doen door Google Maps te starten, op het profielfotopictogram te tikken, op ‘Uw tijdlijn’ te klikken en vervolgens individuele bezoeken te verwijderen door op de drie te tikken: puntmenu rechts van de informatie en druk op de verwijderknop. Met het driepuntsmenu kunt u ook de locatiegeschiedenis voor de hele dag verwijderen. Zo behoudt u uw privacy en verwijdert u eventuele locatie- of zoekgeschiedenis uit Google Maps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER