Gouden Schoen-onderscheiding geclaimd door ex-voetballer uit Tennessee
Sport

Gouden Schoen-onderscheiding geclaimd door ex-voetballer uit Tennessee

Voormalig Tennessee-voetballer Bunny Shaw nam onlangs drie prestigieuze prijzen mee naar huis voor haar uitstekende prestaties. Shaw speelde van 2017 tot 2018 voor de Lady Vols en heeft sindsdien naam gemaakt op het professionele voetbalpodium. Ze won zondag de Gouden Schoen na een succesvol seizoen bij Manchester City, een ploeg die uitkomt in de Women's Super League.

De Gouden Schoen wordt jaarlijks uitgereikt aan de topscorer van de WSL, en Shaw heeft deze erkenning zeker verdiend door 21 doelpunten te scoren voordat haar seizoen werd afgebroken vanwege een blessure. Dit indrukwekkende totaal zorgde ervoor dat ze acht doelpunten voorsprong had op de tweede topscorer van de competitie. Tijdens het seizoen 2023-2024 was Shaw slechts één doelpunt verwijderd van het vestigen van een scorerecord in één seizoen, wat haar ongelooflijke talent op het veld demonstreerde.

Naast haar overwinning op de Gouden Schoen werd Shaw in maart Manchester City's topscorer aller tijden, waarmee ze haar plaats in de geschiedenis van de club verstevigde. Ze heeft ook het clubrecord voor hattricks in haar carrière met acht, evenals het WSL-record voor één seizoen voor hattricks met drie. De opmerkelijke prestaties van Shaw bleven niet onopgemerkt, want vorige week werd ze uitgeroepen tot WFA Voetballer van het Jaar en WSL Speler van het Jaar.

Het succes van Shaw is een bewijs van haar vaardigheid en vastberadenheid, en ze heeft geschiedenis geschreven als de tweede voormalige NCAA-speler die de Gouden Schoen heeft gewonnen en de tweede die op een SEC-school heeft gespeeld. Met haar uitzonderlijke prestaties op het veld heeft Bunny Shaw haar status als opvallende atleet in de wereld van het professionele voetbal versterkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER