Gratis HIV-testen aangeboden door de gezondheidsafdeling van Shelby County
Nieuws

Gratis HIV-testen aangeboden door de gezondheidsafdeling van Shelby County

De Shelby County Health Department in Memphis, Tennessee organiseert gratis inloop-HIV/AIDS-tests op de Nationale Zwarte HIV/AIDS-voorlichtingsdag. Deze snelle tests zullen om 10.00 uur beschikbaar zijn op Jefferson Avenue in het Medical District, waardoor individuen de kans krijgen hun testresultaten eerder te kennen.

HIV/AIDS treft Afro-Amerikanen onevenredig zwaar, vooral in Memphis. Zwarte mensen waren in 2021 verantwoordelijk voor bijna 85% van de nieuw gediagnosticeerde hiv-gevallen, waardoor Memphis de op één na hoogste stad in de VS is wat betreft nieuwe hiv-infecties, na Miami, Florida. Mannen met mannelijke partners lopen het grootste risico op blootstelling in de regio, terwijl vrouwen ongeveer 21% van de nieuw gediagnosticeerde gevallen in de regio Memphis voor hun rekening nemen.

Landelijk gezien hebben zwarte vrouwen een HIV-incidentie die 15 maal hoger is dan die van blanke vrouwen. Dr. Michelle Taylor, Shelby County Health Director, benadrukt het belang van testen en vroege virusonderdrukkingsbehandelingen bij het terugdringen van HIV-infecties. De gezondheidsafdeling biedt preventieve maatregelen zoals HIV-profylaxe vóór en na blootstelling, die HIV effectief kunnen voorkomen. De dagelijkse pil, bekend als PrEP, kan het risico op HIV-besmetting via seksueel contact met ruim 99% verminderen.

Als onderdeel van hun inspanningen om HIV/AIDS te bestrijden, moedigt de Shelby County Health Department individuen aan om zich aan te melden voor hun nieuwsbrief voor belangrijke updates en om eventuele spel- of grammaticafouten in de inhoud ervan te melden. Copyright 2024 WMC. Alle rechten voorbehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER