Gretchen Walsh breaks world record in 100 fly at U.S. Olympic swimming trials
Nieuws

Gretchen Walsh breaks world record in 100 fly at U.S. Olympic swimming trials

Gretchen Walsh maakte een aanzienlijke impact op de Amerikaanse Olympische proeven door een wereldrecord te vestigen in de halve finale van het 100 vlinderevenement voor dames. Deze indrukwekkende prestatie bevestigde haar status als rijzende ster in de zwemwereld en zorgde voor opwinding voor de komende Olympische Spelen van 2024.

Haar tijd van 55,18 in de halve finales overtrof het vorige wereldrecord van de Zweedse zwemster Sarah Sjöström op de Olympische Spelen van 2016. Dit historische moment was volgens NBC het eerste gebroken wereldrecord op de Amerikaanse Olympische proeven sinds Michael Phelps deze prestatie in 2008 volbracht.

Ondanks haar wereldrecordprestatie zal Walsh zondagavond nog steeds haar plek in het Olympische team veilig moeten stellen in de finale. Ze krijgt te maken met zware concurrentie van Torri Huske, de vorige Amerikaanse recordhouder, en Regan Smith, een Olympische medaillewinnaar van 2021, die haar allebei zullen uitdagen voor een van de twee beschikbare plekken in het team.

Met de opwinding en verwachting rond haar recordbrekende zwemprestatie heeft Walsh' reis om mogelijk de Verenigde Staten te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen van 2024 zwemfans over de hele wereld geboeid. Haar uitzonderlijke talent en vastberadenheid maken haar tot een sterke kanshebber voor succes in het zwembad op het hoogste competitieniveau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER