Grootste donatie in de geschiedenis ontvangen door het Science Museum of Minnesota: $ 6,5 miljoen
Nieuws

Grootste donatie in de geschiedenis ontvangen door het Science Museum of Minnesota: $ 6,5 miljoen

Op 3 januari 2024 maakte het Science Museum of Minnesota een aankondiging over de grootste donatie in zijn geschiedenis. De schenking van 6,5 miljoen dollar uit de nalatenschap van Dr. William D. Wells zal financiering verschaffen voor de functie van leerstoel van het museum. De president en CEO van het museum, Alison Rempel Brown, uitte zijn trots en eer de ontvanger te zijn van het genereuze geschenk van Dr. Wells. Het museum ziet deze donatie als een middel om hun missie, het creëren van krachtige STEM-ervaringen voor de gemeenschap, te verwezenlijken.

Dr. Wells, een ervaren marketingprofessional en universiteitsprofessor, overleed en liet deze aanzienlijke donatie na aan het Science Museum of Minnesota. De functie van voorzitter van de wetenschap is verantwoordelijk voor het leiden van de groep die zorgt voor de collectie van het museum en die essentieel wetenschappelijk onderzoek en outreach uitvoert op verschillende gebieden, zoals antropologie, biologie, paleontologie en milieuwetenschappen.

Eerder in 2019 ontving het museum opnieuw een substantiële donatie van $ 1 miljoen, de grootste op dat moment. Dit museum, opgericht in 1907 en gelegen in het centrum van St. Paul aan de rivier de Mississippi, trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Deze donatie zal zeker haar inspanningen bevorderen om waardevolle STEM-ervaringen aan de gemeenschap te bieden.

Het is verfrissend om iets verbazingwekkends te lezen over de Twin Cities. Zou graag opnieuw bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER