Nieuws

Gwyneth Paltrow’s Most Unconventional Concepts in the Last 15 Years: ‘This Fragrance Resembles My Vagina’

In oktober 2008 creëerde Gwyneth Paltrow de eerste lifestyle- en wellnessblog genaamd Goop. Door de jaren heen is Goop uitgegroeid tot een succesvol lifestylemerk, nu meer dan 200 miljoen pond waard. Goop biedt een verscheidenheid aan inhoud, waaronder een wekelijkse nieuwsbrief, kleding- en schoonheidsaanbevelingen, podcasts, Netflix-shows en een jaarlijkse wellness-top. Hoewel Paltrow een toegewijde aanhang heeft gekregen, zijn er ook critici die vraagtekens zetten bij de kwaliteit en veiligheid van sommige adviezen die op de blog worden gedeeld.

Om de verjaardag van Goop te vieren, zijn hier enkele van de meer absurde dingen die op de blog zijn verschenen. In 2014 noemde Paltrow haar scheiding van Chris Martin een ‘bewuste scheiding’. In 2015 publiceerde ze een gids over geeuwen, waarin ze suggereerde dat lezers acht dagen achter elkaar rauwe geitenmelk zouden drinken om hun gezondheid te verbeteren. Paltrow heeft ook een achtdaagse geitenmelkkuur aanbevolen voor verschillende symptomen, waaronder een opgeblazen gevoel en vermoeidheid. Een andere controversiële aanbeveling was het gebruik van jade- of rozenkwartsstenen die in de vagina werden ingebracht voor het hormonale evenwicht, wat resulteerde in een rechtszaak voor Goop.

Het merk van Paltrow heeft zich ook op het gebied van kaarsen gewaagd, waarbij de beruchte kaars ‘This Smells Like My Vagina’ snel uitverkocht was. Later bracht ze een roll-on-versie van de geur uit en een lijn kaarsen genaamd “This Smells Like My Orgasm”. Bovendien vroeg Paltrow lezers ooit om na te denken over de impact van onvriendelijke woorden op watermoleculen, verwijzend naar een boek over water van Masuru Emoto.

Andere bijzondere suggesties van Goop zijn onder meer het verbranden van beha’s om herinneringen aan relaties uit het verleden kwijt te raken, koffieklysma’s thuis voor ontgifting, het rectaal gebruik van ozontherapie en het gebruik van Body Vibes-stickers waarvan wordt beweerd dat ze de energiefrequenties in evenwicht brengen. Goop heeft ook excentrieke producten aangeboden, zoals dierlijke mest van vrije uitloop, een leren sekskerkerstoel en een 24-karaats vergulde vibrator.

Door de jaren heen heeft Goop unieke recepten gedeeld, zoals spirulina-popcorn, wortelsap-margarita’s en bottenbouillon. Ze hebben ook extravagante retraites georganiseerd, waaronder een negendaagse reis langs Zuid-Frankrijk en de Italiaanse Rivièra.

Goop heeft kritiek gekregen vanwege het promoten van onorthodoxe gezondheidspraktijken, zoals het gebruik van jade-eieren of blootsvoets lopen om depressies te behandelen. Als reactie daarop verdedigde de redactie hun steun voor deze praktijken in een essay van 2500 woorden, waarin de integriteit van de artsen die hun bijdrage leverden werd benadrukt.

Ondanks de controverses blijft Goop een populair merk in de lifestyle- en welzijnsindustrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER