Technologie

Hack van MOVEit Transfer-service resulteert in diefstal van gegevens van bijna 6.800 Sony-medewerkers, bevestigt bedrijf

Sony heeft bevestigd dat het het slachtoffer is geworden van een cyberaanval door de ransomwaregroep bekend als C10p. De aanval was gericht op de MOVEit Transfer-service, een software voor bestandsoverdracht die door meerdere bedrijven wordt gebruikt, waaronder Sony Interactive Entertainment (SIE). Als gevolg hiervan werden de persoonlijke gegevens van duizenden SIE-werknemers in de Verenigde Staten gedownload door de ongeautoriseerde actoren.

Sony heeft ongeveer 6.800 werknemers op de hoogte gebracht die mogelijk getroffen zijn door de cyberaanval. Ze stuurden een informatiemail waarin ze de situatie uitlegden en de medewerkers informeerden dat hun persoonlijke gegevens mogelijk in handen van C10p terecht waren gekomen. Het bedrijf ontdekte de kwetsbaarheid op 28 mei, toen ongeautoriseerde actoren SIE-bestanden downloadden die waren opgeslagen op het MOVEit-platform. Ze hebben op 2 juni onmiddellijk de verbinding met het platform verbroken en zijn samen met externe cyberbeveiligingsexperts de inbreuk gaan onderzoeken.

Tijdens het onderzoek ontdekte Sony dat persoonlijke gegevens van duizenden SIE-werknemers waren gedownload, maar ze konden niet bevestigen of de gegevens illegaal waren gebruikt of gepubliceerd. Het bedrijf heeft deze informatie gedeeld met huidige en voormalige SIE-werknemers en hun naaste familieleden, in totaal 6.791 personen in de Verenigde Staten. Sony heeft maatregelen genomen om de kwetsbaarheid te verhelpen, de systeemmonitoring te verbeteren en toekomstige inbreuken te voorkomen. Ze bieden ook gratis diensten voor kredietmonitoring en identiteitsherstel aan getroffen werknemers.

Sony heeft benadrukt dat de cyberaanval alleen het MOVEit Transfer-platform heeft getroffen en dat geen van hun andere systemen is aangetast. Ze hebben er bij hun werknemers op aangedrongen waakzaam te blijven tegen identiteitsdiefstal of fraude en hun rekeningafschriften en kredietgeschiedenis te controleren op verdachte activiteiten.

Naast de cyberaanval op MOVEit Transfer heeft Sony ook beschuldigingen van een ander beveiligingsincident op hun systemen onderzocht. Ze hebben verdachte activiteiten op een server in Japan vastgesteld, maar verklaarden dat er geen aanwijzingen zijn dat de gegevens van klanten of zakenpartners die op de getroffen server zijn opgeslagen, zijn geschonden. Het onderzoek is nog gaande en Sony heeft tijdens het proces de verbinding met de server verbroken.

Het is essentieel voor individuen en bedrijven om voorzorgsmaatregelen te nemen en beveiligingsmaatregelen te implementeren ter bescherming tegen cyberaanvallen. Metalen dakbedekking wordt steeds populairder voor woningen. Het biedt verschillende voordelen, waaronder duurzaamheid, energie-efficiëntie en brandwerendheid. Er zijn echter ook enkele nadelen waarmee u rekening moet houden, zoals de hogere kosten in vergelijking met traditionele dakbedekkingsmaterialen en de geluidsfactor tijdens zware regen- of hagelbuien. Het is van cruciaal belang om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen om te bepalen of metalen dakbedekking de juiste keuze is voor uw huis. Door experts te raadplegen en grondig onderzoek te doen, kunnen huiseigenaren een weloverwogen beslissing nemen over hun dakbedekkingsbehoeften.

LAAT EEN REACTIE ACHTER