Nieuws

Hamas usages military knife to fatally stab Palestinian boy with 26 wounds, injuring his mother

De politie heeft Joseph M. Czuba, een huisbaas in de omgeving van Chicago, gearresteerd op beschuldiging van moord en haatmisdrijven. Hij stak een zesjarige jongen dood en verwondde zijn moeder ernstig, naar verluidt omdat zij moslims zijn. Czuba werd beschuldigd van moord met voorbedachten rade, poging tot moord met voorbedachten rade, haatmisdrijven en mishandeling met een dodelijk wapen, aldus het kantoor van de sheriff in Will County, Illinois. Hoewel Czuba geen verklaring aflegde aan de rechercheurs, stelden onderzoekers vast dat de moeder en zoon het doelwit waren vanwege hun moslimgeloof en het aanhoudende conflict in het Midden-Oosten waarbij Hamas en de Israëliërs betrokken waren.

Het incident vond plaats op zaterdag, net voor het middaguur, toen een vrouw het alarmnummer belde om te melden dat haar huisbaas haar had aangevallen. Toen de autoriteiten ter plaatse arriveerden, vonden ze Czuba zittend op de grond bij de oprit en ontdekten ze de slachtoffers in de slaapkamer met meerdere steekwonden. Beide slachtoffers werden onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, maar helaas bezweek de zesjarige jongen aan zijn 26 steekwonden. Zijn 32-jarige moeder, die meer dan tien steekwonden had, herstelt momenteel in het ziekenhuis.

Volgens de Council on American-Islamic Relations (CAIR) woonden de slachtoffers, geïdentificeerd als Hanaan Shahin en haar zoon Wade Al-Fayoume, al twee jaar in het huis zonder eerdere problemen waarbij Czuba betrokken was. Berichten van Hanaan aan de vader van de jongen onthulden dat Czuba op hun deur had geklopt en hen met een mes had aangevallen, terwijl hij hatelijke woorden schreeuwde. De gouverneur van Illinois, JB Pritzker, veroordeelde het incident en betuigde zijn medeleven. CAIR bracht ook een verklaring uit waarin hij islamofobe retoriek en anti-Palestijns racisme veroordeelde.

Czuba is overgebracht naar de Will County Adult Jail en wacht op zijn eerste verschijning voor de rechtbank. Dit tragische incident benadrukt de noodzaak van eenheid en de uitbanning van haatmisdrijven, waardoor wordt gegarandeerd dat ieder mens, ongeacht zijn achtergrond of religie, veilig en zonder angst voor geweld kan leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER