Hamas’s armed wing claims responsibility for rocket fire at Kerem Shalom crossing in Gaza War.
Nieuws

Hamas’s armed wing claims responsibility for rocket fire at Kerem Shalom crossing in Gaza War.

De Ezzedine al-Qassam-brigades, de gewapende vleugel van de Palestijnse Hamas-beweging, hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor raketbeschietingen nabij Kerem Shalom, het belangrijkste kruispunt voor humanitaire hulp aan de Gazastrook. Dit bracht het Israëlische leger ertoe de grensovergang te sluiten. De al-Qassam Brigades verklaarden dat ze vijandelijke troepen in het gebied hebben getroffen met korteafstandsraketten, zoals blijkt uit een video bij hun verklaring.

Na de raketbeschietingen meldde het Israëlische leger (IDF) dat ongeveer tien projectielen werden afgevuurd vanuit het gebied nabij de Rafah Crossing richting Kerem Shalom. Als reactie daarop richtten IAF-straaljagers zich op de lanceerinrichting van waaruit de projectielen werden afgevuurd en raakten ook een militaire structuur in het lanceergebied. De IDF bekritiseerde Hamas voor het lanceren van raketten in de buurt van civiele schuilplaatsen, en beschuldigde de organisatie ervan humanitaire voorzieningen te exploiteren en de burgerbevolking van Gaza als menselijk schild te gebruiken.

De escalatie van het geweld in het gebied benadrukt het aanhoudende conflict tussen Hamas en Israël. De sluiting van de grensovergang bij Kerem Shalom heeft gevolgen voor de levering van cruciale humanitaire hulp aan de bevolking van Gaza, waardoor de toch al nijpende situatie in de regio nog verder wordt verergerd. Inspanningen om de spanningen te de-escaleren en een vreedzame oplossing voor het conflict te vinden zijn dringend nodig om verdere schade voor burgers aan beide kanten te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER