Technologie

Hernán Tabah benoemd tot SVP, Chief Digital and Technology Officer bij Beam Suntory

Maker van premium sterke dranken Beam Suntory heeft Hernán Tabah aangesteld als senior vice-president en chief digital and technology officer. In deze nieuw gecreëerde rol omvatten de verantwoordelijkheden van Tabah onder meer het leiden van de digitale, data- en end-to-end technologiestrategie van Beam Suntory. Het bedrijf ziet digitale transformatie als een belangrijke drijfveer bij het bereiken van zijn doelstellingen en het worden van ’s werelds meest bewonderde premium sterke drankenbedrijf. Met zijn uitgebreide ervaring in digitale en technologische transformaties bij wereldwijde consumentengoederenbedrijven wordt Tabah gezien als de ideale kandidaat om de IT- en digitale strategieteams van het bedrijf te leiden.

Tabah brengt bijna 25 jaar ervaring mee naar zijn nieuwe rol, nadat hij eerder werkzaam was als senior vice-president en chief digital and technology officer bij Altria, een sigarettenfabrikant. Daarvoor bekleedde hij verschillende digitale en informatietechnologiefuncties bij Mondelēz en bracht hij meer dan een decennium door bij British American Tobacco in IT- en digitale marketingfuncties. Tabah heeft een MBA van de IAE Business School Buenos Aires en een BS in Business Administration van de Katholieke Universiteit van Argentinië.

Tabah uitte zijn enthousiasme voor zijn nieuwe functie en zei dat hij ernaar uitkijkt om bij Beam Suntory aan de slag te gaan in een tijd waarin het bedrijf zich richt op het gebruik van digitale en geavanceerde analyses om transformatie te stimuleren en technologie te benutten om zijn kernbedrijfsprocessen te verbeteren.

Beam Suntory heeft in het boekjaar 2022 een omzetgroei van 10,5% op jaarbasis gerapporteerd, dankzij de sterke prestaties van zijn premiummerken en de categorie ready-to-drinks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER