Sport

herschrijf deze titel Leonard John Riccio Sr. | Nieuws, sport, banen

herschrijf deze inhoud en maak alinea’s

Leonard John Riccio Sr., 82, voorheen uit Altoona, overleed op 26 september 2023 in Florence, Italië. Hij werd geboren in Altoona, een zoon van Philip en Mary Ann Riccio.
Hij studeerde in 1958 af aan de Altoona High School en in 1962 aan de Penn State University met een graad in wiskunde. Hij behaalde zijn MBA aan de West Coast University in Orange County, Californië in 1980.
Leonard ontmoette Elizabeth Strooband in 1966 in Downey, Californië. Ze waren 52 jaar getrouwd toen ze overleed. Het echtpaar werd gezegend met drie kinderen: Cornelia, Mieke en Leonard Jr.
Leonard ging in 1995 met pensioen bij het Noord-Amerikaanse Boeing na 30 jaar dienst, waar hij de Apollo- en shuttle-programma’s ondersteunde. Hij ging werken voor Computer Science Corp. en ging in 2005 met pensioen.
In 2006 verhuisden hij en Elizabeth naar Idaho, waar ze het leuk vonden om schapen en andere dieren te fokken op hun kleine boerderij. Zij waren actieve leden van de Katholieke Kerk van de Heilige Apostelen, waar hij bedienaar van de Eucharistie was. Na de dood van zijn vrouw Elizabeth reisde Leonard graag naar Nederland en Italië en bestudeerde hij de Italiaanse taal en cultuur. Hij streefde naar een dubbele Italiaanse nationaliteit. Bovendien was hij een ervaren hardloper en voltooide hij meer dan 40 marathons.
Naast zijn vrouw werd hij in de dood voorafgegaan door een dochter, Mieke Small.
Leonard laat zijn dochter Cornelia (Casper) Riccio-Cramer uit Amsterdam achter; zijn zoon, Leonard Jr. (Mandy) Riccio uit Meridian, Idaho; en kleinkinderen: Saskia, Renee, Michael, Rebekah en Christian; een schoonzoon, Todd Small; een broer, Richard (Jacquelyn) Riccio van Altoona; een zuster, Annette Phipps uit Woodward, Ohio; zwagers, Peter Strooband uit Middleton, Idaho en Henry (Kathleen) Strooband uit Palm Bay, Florida; en schoonzus, Teresa (David) Strooband-Gray uit Palm Bay, Florida.
De begrafenis zal plaatsvinden op donderdag 16 november 2023 in Middleton, Idaho.

LAAT EEN REACTIE ACHTER