Technologie

herschrijf deze titel Nike klaagt New Balance, Skechers aan over Flyknit-technologie

herschrijf deze inhoud en maak alinea’s
Nike verdedigt zijn plaats bovenaan de sneakermarkthiërarchie door twee concurrenten aan te klagen die de laatste tijd aan populariteit winnen.

De atletische kledinggigant spande federale rechtszaken aan tegen New Balance en Skechers, waarbij ze beweerden dat de bedrijven inbreuk hadden gemaakt op patenten met betrekking tot Nike’s Flyknit-technologie, aldus Reuters.

Navolgers van de Flyknit-technologie – door Nike beschreven als het gebruik van “zeer sterke vezels om lichtgewicht bovenwerk te creëren” – zijn op de sneakermarkt opgedoken, zo erg zelfs dat New Balance zijn vergelijkbare ontwerpen verdedigde.

“[New Balance] respecteert de intellectuele eigendomsrechten van concurrenten volledig, maar Nike bezit niet het exclusieve recht om schoenen te ontwerpen en produceren volgens traditionele productiemethoden die al tientallen jaren in de industrie worden gebruikt”, aldus het bedrijf.

Toch was het in Oregon gevestigde bedrijf er elke keer weer om een ​​rechtszaak aan te spannen: Adidas, Puma en Lululemon werden ook aangeklaagd wegens inbreuk op Flyknit, waarbij de eerstgenoemde twee hun rechtszaken schikten en de laatste nog steeds een rechtszaak hierover voerde. In 2021 probeerde Nike de import van Adidas te blokkeren in verband met de Flyknit-rechtszaak.

New Balance en Skechers hebben de afgelopen jaren allebei een toename in relevantie gezien, omdat ze allebei een slimme branding en aanbevelingen hebben aangenomen.

In januari ondertekende New Balance het Japanse honkbalfenomeen Shohei Ohtani voor een endorsement deal, waardoor hij werd toegevoegd aan een selectie met onder meer Los Angeles Clippers-ster Kawhi Leonard en grote tenniskampioen Coco Gauff.

Skechers tekende Philadelphia 76ers center Joel Embiid als eerste basketbalatleet in oktober – slechts enkele maanden nadat Bayern München-aanvaller Harry Kane een levenslange deal had getekend. Het bedrijf werkt ook samen met golfkampioen Matt Fitzpatrick.

LAAT EEN REACTIE ACHTER