Technologie

herschrijf deze titel Westpac verbetert de toegang tot vestigingen met landelijke technologie-integratie

De Australische bankgigant Westpac heeft een belangrijke stap gezet in de integratie van technologie in zijn groepsmerken, waaronder St George, BankSA en Bank of Melbourne. Vanaf deze week kunnen klanten in elk filiaal in het hele land contante transacties uitvoeren, ongeacht het merk waartoe ze behoren.

Deze stap maakt deel uit van de bredere strategie van Westpac om klanten een betere toegang tot bankdiensten te bieden. De nieuwe technologie verbindt het kantorennetwerk van de bank door het hele land, waardoor klanten meer mogelijkheden krijgen voor hun bankbehoeften. Klanten van St George, Bank of Melbourne of BankSA kunnen nu bijvoorbeeld contante transacties uitvoeren in een Westpac-filiaal, en omgekeerd.

Peter King, de CEO van Westpac, ziet deze ontwikkeling als een belangrijke mijlpaal in de integratie van technologie in de groepsmerken van de bank. Hij verklaarde dat het doel is om de activiteiten te vereenvoudigen en te consolideren, waardoor uiteindelijk betere diensten aan klanten kunnen worden geleverd, ongeacht welk Westpac-merk ze gebruiken. De stap sluit ook aan bij Westpac’s langetermijnengagement om lokale klanten en gemeenschappen te bedienen.

Naast branche-integratie implementeert Westpac sinds 2021 een programma van branche-colocaties. Dit initiatief brengt twee groepsmerken onder één dak samen op belangrijke locaties, wat resulteert in een grotere vestigingsvoetafdruk. De bank heeft al meer dan 80 van dergelijke co-locaties geopend in heel Australië.

De verbeterde toegang tot vestigingen en technologie-integratie zullen ten goede komen aan klanten in landelijke en regionale gebieden, die nu betere toegang zullen hebben tot bankdiensten. Door te investeren in technologie, digitale diensten en belangrijke partnerschappen wil Westpac klanten een beter verbonden kantorennetwerk en een naadloze bankervaring bieden.

Over het geheel genomen demonstreert deze stap van Westpac zijn toewijding om technologie in te zetten om de klantenservice te verbeteren en de toegang tot bankdiensten uit te breiden binnen zijn groepsmerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER