Het belang van digitale transformatie bij het bevorderen van financiële inclusie in Peru
Technologie

Het belang van digitale transformatie bij het bevorderen van financiële inclusie in Peru

Tijdens het recente webinar, gesponsord door BCP en uitgezonden op de Facebook-fanpagina en het YouTube-kanaal van El Comercio, draaiden de discussies om multichanneldiensten, personalisatie in het bankwezen en het aanhoudende belang van fysieke bankagentschappen als contactpunten en financiële educatie. Arturo Johnson, manager van de BCP Service Channels Division, benadrukte de noodzaak om mensen, vooral in minder digitale gebieden, te helpen financiële instrumenten die verband houden met technologie te begrijpen en te gebruiken.

Johnson legde uit dat de BCP zijn agentschappen heeft getransformeerd in ruimtes waar klanten digitaal onderwijs kunnen krijgen, apps als Yape kunnen leren gebruiken en antwoorden kunnen krijgen op fintech-vragen. De bank heeft een multichannelstrategie aangenomen waarmee klanten toegang krijgen tot diensten via het kanaal dat voor hen het handigst is, zowel digitaal als persoonlijk. Het doel is om een ​​breder publiek te bereiken, inclusief degenen die nog steeds de voorkeur geven aan fysieke interactie of beperkingen hebben op het gebied van digitale toegang.

De bedoeling is niet alleen om fysieke agentschappen te behouden of alles naar digitale kanalen te verplaatsen, maar om klanten flexibiliteit te bieden om het kanaal te kiezen dat het beste bij hen past. Johnson benadrukte hoe belangrijk het is om van de bank een plek te maken waar klanten zich welkom voelen om vragen te stellen, nieuwe diensten uit te proberen en antwoorden te zoeken op hun financiële vragen. Deze aanpak is gericht op het creëren van een positieve en boeiende klantervaring voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER