Het DDCC Basketball Team profiteert van community-ondersteuning met NIL-deals
Sport

Het DDCC Basketball Team profiteert van community-ondersteuning met NIL-deals

Het herenbasketbalteam van Davidson-Davie Community College, onder leiding van hoofdcoach Matt Ridge, is uitgegroeid tot een van de topprogramma’s in het land voor Divisie II junior college basketball. Met 431 overwinningen in 15 seizoenen heeft het team aanzienlijk succes geboekt, waaronder het winnen van acht Regio X-kampioenschappen en het doorstromen naar twee nationale kampioenschapswedstrijden. Bovendien heeft Ridge zeven All-Americans gecoacht tijdens zijn ambtstermijn bij Davidson-Davie Community College. Door dit succes behoort het team tot de top 20 van het land, waardoor ze sterke kanshebbers zijn voor het 15e reguliere seizoenskampioenschap van de Tarheel Conference.

De prestaties van het team hebben ook geleid tot meer bekendheid en kansen voor de spelers. Zes spelers op de selectie hebben NIL-deals (naam, imago en gelijkenis) binnengehaald, wat de steun van de gemeenschap voor het basketbalprogramma en het leiderschap van Ridge benadrukt. Deze NIL-deals hebben financiële steun geboden aan de student-atleten, door te helpen met uitgaven zoals huur, eten en boodschappen. Bovendien waren verschillende spelers, waaronder tweedejaars aanvaller Nygie Stroman, betrokken bij een reclamespot voor een plaatselijke autodealer, wat resulteerde in een financiële compensatie voor hun deelname.

Ridge heeft een cruciale rol gespeeld bij het faciliteren van deze zakelijke kansen voor de spelers, door ervoor te zorgen dat alle deals aansluiten bij de belangen van de student-atleten en voldoen aan de belastingwetten. Om deze overeenkomsten te beheren, werkt Ridge samen met opendorse.com, dat toezicht houdt op de financiële aspecten van de NIL-deals in overeenstemming met de belastingregels van de staat. Dankzij deze samenwerking konden de student-atleten profiteren van hun NIL-mogelijkheden, terwijl ze tegelijkertijd aan de toepasselijke wet- en regelgeving bleven voldoen.

Met een schat aan basketbalervaring, waaronder twee seizoenen spelen voor het junior varsity basketbalteam en twee jaar als student-assistent-coach aan de Universiteit van North Carolina, beschikt Ridge over de expertise en toewijding die nodig is om het basketbalprogramma van Davidson-Davie Community College vorm te geven een krachtpatser. Zijn leiderschap heeft niet alleen geleid tot indrukwekkende atletische prestaties, maar heeft ook nieuwe kansen geopend voor de spelers van het team, waardoor hun succes zowel op als buiten het veld is verzekerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER