Het federale gerechtshof heeft het verbod op het importeren van Apple Watch tijdelijk stopgezet
Technologie

Het federale gerechtshof heeft het verbod op het importeren van Apple Watch tijdelijk stopgezet

Een federaal hof van beroep heeft de uitvoering van een bevel van de International Trade Commission (ITC) dat Apple verbood zijn nieuwste Apple Watch-modellen in de Verenigde Staten tijdelijk te verkopen, tijdelijk stopgezet. Het Amerikaanse Hof van Beroep voor het Federal Circuit heeft Apple een tussentijds uitstel verleend, terwijl het evalueert of het bedrijf een uitstel van langere termijn kan krijgen, omdat het in beroep gaat tegen de uitspraak van het ITC. Apple had na het opleggen van het importverbod eerder een noodmotie ingediend bij het hof van beroep.

De technologiegigant had kort voor Kerstmis de verkoop van de Apple Watch Series 9 en Ultra 2 uit de winkels stopgezet om zich op het verbod voor te bereiden. De regering-Biden, die zestig dagen de tijd had om zich over het besluit te buigen, kondigde dinsdag aan niet te zullen ingrijpen. Apple heeft onmiddellijk beroep aangetekend, bewerend dat het te maken zou krijgen met “onherstelbare schade” en drong er bij de rechtbank op aan om op zijn minst een uitstel toe te staan, terwijl de Amerikaanse douane- en grensbescherming onderzocht of een opnieuw ontworpen versie van de Apple Watches buiten de beslissing van het ITC valt.

Het importverbod is het resultaat van een aanhoudend patentgeschil tussen Apple en het medische technologiebedrijf Masimo, dat de iPhone-maker ervan beschuldigde werknemers te rekruteren en bedrijfsgeheimen te stelen die verband houden met de op licht gebaseerde technologie voor het meten van het zuurstofniveau in het bloed. Het artikel is voor het laatst bijgewerkt om 12:25 uur. Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten zijn voorbehouden. Het is verboden dit materiaal te publiceren, uit te zenden, te herschrijven of te herverdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER