Het Fonds doet een publieke oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor de cofinanciering van energiezuinige voertuigen
Technologie

Het Fonds doet een publieke oproep tot het indienen van blijken van belangstelling voor de cofinanciering van energiezuinige voertuigen

Het Fonds voor Milieubescherming en Energie-efficiëntie heeft een openbare oproep gepubliceerd tot het indienen van blijken van belangstelling van fabrikanten, vertegenwoordigingskantoren, algemene vertegenwoordigers of importeurs van motorvoertuigen in Kroatië. Zij wijzen erop dat deze oproep de eerste stap is in de voortzetting van het programma voor medefinanciering van energiezuinige voertuigen door het Fonds. Dit jaar zal het programma kleine wijzigingen ondergaan in de financieringsvoorwaarden, maar het zal ook een recordbudget van 15 miljoen euro hebben, dat beschikbaar zal zijn voor de burgers. Het doel van de vandaag gepubliceerde uitnodiging is om een ​​database op te zetten van energiezuinige voertuigen en verkooppunten die geïnteresseerd zijn in de implementatie van dit programma in samenwerking met vertegenwoordigers, om burgers in staat te stellen het recht op medefinanciering onder dezelfde voorwaarden uit te oefenen.

Als onderdeel van de aanvraag voor de Oproep van het Fonds rapporteren de vertegenwoordigers de merken en modellen van de voertuigen die zij vervaardigen of vertegenwoordigen, evenals de verkooppunten waar deze voertuigen te koop zijn. Het verkooppunt kan elke ruimte zijn, fysiek of virtueel, waarin de verkoper contact legt met een potentiële koper en waarin de aankoop van een voertuig kan plaatsvinden, en de minimale technische vereiste voor de implementatie van het programma is een computer met een permanente internetverbinding, een printer en een scanner. Elke vertegenwoordiger heeft het recht om een ​​onbeperkt aantal fysieke verkooppunten en maximaal één virtueel verkooppunt, oftewel een online winkel, te registreren.

Nadat de oproep voorbij is, zal het Fonds op zijn officiële website een lijst publiceren van geregistreerde agenten, merken en modellen van voertuigen die te koop zullen zijn, evenals adressen van verkooppunten, en vervolgens een openbare oproep voor burgers. Vanaf dit jaar is er ook nog een noviteit: de prijscategorie van auto’s die meegefinancierd zullen worden is beperkt, waardoor alleen voertuigen waarvan de totaalprijs, inclusief eventuele korting en BTW, maximaal 50.000 euro bedraagt, acceptabel zijn.

Net als voorheen kunnen burgers subsidies tot 40% verwachten voor persoonlijke elektrische voertuigen en plug-in voertuigen, maar ook voor motorfietsen en scooters. Ook het bedrag aan stimuleringsmaatregelen is aangepast: zij kunnen tot 9.000 euro ontvangen voor elektrische auto’s, tot 5.000 euro voor plug-in voertuigen en tot 2.500 euro voor motorfietsen en scooters, aldus het Fonds. Tot nu toe zijn via de programma’s van het Fonds op deze manier ruim 8.000 verschillende categorieën energiezuinige voertuigen medegefinancierd, en het doel is om het gebruik ervan de komende jaren aanzienlijk te vergroten. De organisatie probeert de frequentie van deze programma’s te verhogen om de klimaatverandering in de toekomst tegen te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER