Het gerucht ging dat Deja Kelly, bewaker van North Carolina, via het portaal zou overstappen
Sport

Het gerucht ging dat Deja Kelly, bewaker van North Carolina, via het portaal zou overstappen

North Carolina-bewaker Deja Kelly heeft besloten het NCAA-transferportaal te betreden voor haar laatste seizoen waarin ze in aanmerking komt. De senior heeft het team de afgelopen drie seizoenen aangevoerd wat betreft scoren en is gedurende haar vier jaar bij de Tar Heels een consistente starter geweest. Ze onderzoekt haar opties en sluit niet uit dat ze terugkeert naar Chapel Hill, ondanks het feit dat ze overweegt deel te nemen aan het WNBA-ontwerp.

Kelly was een opvallende speler voor North Carolina, met een gemiddelde van 15,4 punten, 3,5 rebounds en 3,0 assists per wedstrijd tijdens haar tijd bij het team. Ze staat op de zesde plaats op de all-time scorelijst van het programma met 1.858 carrièrepunten en heeft gedurende drie opeenvolgende seizoenen de eervolle vermelding All-ACC Team en All-American verdiend.

Vorig seizoen eindigde North Carolina met een record van 20–13, met een score van 11–7 in de ACC, voordat hij in het NCAA-toernooi viel tegen de uiteindelijke nationale kampioen South Carolina. Het vertrek van Kelly zou haar de zesde speler maken die North Carolina na het seizoen verlaat en zich aansluit bij anderen die het transferportaal zijn betreden of naar andere scholen zijn overgestapt. Het team zal zich moeten aanpassen aan een nieuwe opstelling als Kelly besluit andere kansen na te streven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER