Het Hooggerechtshof van Hawaï verwijst naar ‘The Wire’ in een uitspraak tegen vuurwapens
Nieuws

Het Hooggerechtshof van Hawaï verwijst naar ‘The Wire’ in een uitspraak tegen vuurwapens

De Waikiki Gun Club in Honolulu was het onderwerp van een zaak van het Hooggerechtshof van Hawaï over vuurwapenbezit. De rechtbank oordeelde dat er in de staat Hawaï geen grondwettelijk recht bestaat om in het openbaar een vuurwapen te dragen. De uitspraak citeerde een zaak van het Amerikaanse Hooggerechtshof en bevatte een citaat uit het televisieprogramma ‘The Wire’.

De zaak betrof een man genaamd Christopher Wilson, die werd aangeklaagd wegens het bezit van een niet-geregistreerd vuurwapen zonder de vereiste vergunning. Hij en zijn advocaten haalden een zaak van het Amerikaanse Hooggerechtshof uit 2022 aan om hun verdediging te bepleiten, en hoewel hun argument aanvankelijk succes had, werd tegen de beslissing beroep aangetekend en uiteindelijk vernietigd door het Hooggerechtshof van Hawaï.

Het advies, geschreven door rechter Todd Eddins, bekritiseerde de verborgen carry-uitspraak van het Amerikaanse Hooggerechtshof uit 2022 en citeerde een scène uit “The Wire” om het punt te illustreren dat de samenleving niet gebonden mag zijn aan de cultuur, realiteit, wetten en begrip van de grondwet. uit het tijdperk van de oprichting.

De maker van ‘The Wire’, David Simon, gaf commentaar op de verwijzing van het Hooggerechtshof van Hawaï naar zijn show op donderdagochtend X, en sprak zijn waardering uit voor het eerbetoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER