Het Israëlische bedrijf Cyberark stijgt in twee dagen met 16%: welke invloed hadden ze dit weekend op Wall Street?
Nieuws

Het Israëlische bedrijf Cyberark stijgt in twee dagen met 16%: welke invloed hadden ze dit weekend op Wall Street?

De handelsweek op Wall Street eindigde met een record in de S&P 500-index, die voor het eerst de grens van 5.000 punten overschreed, na een stijging van 0,6% in de laatste twee handelsdagen van de week. Tegelijkertijd werd de NASDAQ-index met 1,5% sterker en noteerde de Dow Jones-index een kleine daling. Zelfs onder de Israëlische bedrijven die op Wall Street handelden, waren er een aantal prominente aandelen in de handel.

Eén goed rapport kwam van Cyberark. De aandelen stegen met 15,7% in de laatste twee handelsdagen van de week, en het cyberbeveiligingsbedrijf voegde $1,6 miljard toe aan zijn waarde. Het bedrijf, opgericht door de actieve voorzitter Udi Mokdi en momenteel geleid door Matt Cohen, handelt nu tegen een recordwaarde van 11,8 miljard dollar en is het vijfde grootste Israëlische bedrijf op Wall Street, na Mobileye, Check Point, Nice en Teva.

Cyberark publiceerde afgelopen donderdag rapporten waarin het de verwachtingen van analisten zowel op het gebied van de omzet als op het gebied van de winst overtrof. Tegelijkertijd gaf het een positieve voorspelling voor het eerste kwartaal en 2024. De inkomsten in het vierde kwartaal groeiden met 31,9% naar $223 miljoen, vergeleken met de voorspelling van analisten van $210 miljoen. In een jaaroverzicht groeide de omzet met 27% naar 752 miljoen dollar.

Volgens algemeen aanvaarde boekhoudregels (GAAP) bedroeg de nettowinst in het kwartaal 8,9 miljoen dollar en op non-GAAP basis werd een winst geboekt van 38,1 miljoen dollar, wat neerkomt op 81 cent per aandeel, terwijl de analisten slechts 47 cent hadden verwacht. .

In het eerste kwartaal verwacht Cyberark een omzet van 209 tot 215 miljoen dollar, hoger dan de voorspelling van de analisten. De non-GAAP nettowinst per aandeel zal 21 tot 31 cent bedragen, terwijl de voorspelling van de analisten 24 cent bedraagt. In 2024 wordt een groei van zo’n 23% voorspeld bij een omzet van 920-930 miljoen dollar, hoger dan de voorspellingen van de analisten, en zal de nettowinst per aandeel 1,63-1,81 dollar bedragen, vergelijkbaar met de voorspellingen.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Onds kondigde zijn voornemen aan om te worden geschrapt van de handel op de Tel Aviv Stock Exchange, waar het wordt verhandeld sinds de overname van Israeli Aerobotics vorig jaar. Ondes meldde dit weekend dat het van plan is om op 9 mei van de beurs te worden gehaald.

De aandelen van Ondes worden gelijktijdig verhandeld op de Nasdaq en op vrijdag stegen de aandelen met 8,4% naar een prijs van $1,42, wat een marktwaarde van $88 miljoen weerspiegelt. Sinds de handel op de Tel Aviv Stock Exchange afgelopen januari is het aandeel met 31,5% gedaald. . Het bedrijf, geleid door Eric Brock, levert technologische oplossingen voor communicatie en informatieanalyse aan overheids- en industriële klanten.

Een ander Amerikaans bedrijf, Stixspay, is donderdag en vrijdag met 17% gestegen en handelt in technologie voor satellietcommunicatie. Het bedrijf kreeg eerder al een waarschuwing van de New York Stock Exchange dat het niet voldoet aan de voorwaarden om te mogen blijven handelen op de NYSE American, de handelslijst van de kleine bedrijven, maar vorige week meldde het dat het toestemming had gekregen van de directie van het bedrijf. beurs om een ​​plan uit te voeren om weer aan de voorwaarden te voldoen, tot eind mei 2025.

Het bedrijf verklaarde in zijn aankondiging dat het goedgekeurde plan gedeeltelijk gebaseerd is op zakelijke en technologische ontwikkelingen die het verwacht, inclusief toekomstige positieve berichten over nieuwe klanten en nieuwe orders, die zullen leiden tot een hogere marktwaarde. Zelfs na de sprong in de aandelenkoers bedraagt ​​de aandelenkoers van Stixpay minder dan één dollar en bedraagt ​​43 cent. De prijs weerspiegelt een waarde van 35 miljoen dollar voor het bedrijf geleid door Nir Barkan. Het bedrijf werd in 2022 samengevoegd tot een SPAC voor een waarde van $ 365 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER