Het sportdata- en technologiesegment van Endeavour rapporteert een omzetgroei van 80,3% in boekjaar 2023
Technologie

Het sportdata- en technologiesegment van Endeavour rapporteert een omzetgroei van 80,3% in boekjaar 2023

Het sportdata- en technologiesegment van Endeavour had een sterk jaar in FY23 en genereerde $469,8 miljoen, een stijging van 80,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit segment was goed voor 7,8% van Endeavour’s totale omzet van $ 5,96 miljard voor het jaar.

In 2023 zette Endeavour belangrijke stappen op het gebied van sportdata en -technologie, waaronder de overname van OpenBet voor $ 800 miljoen in september 2022. OpenBet nam in juni 2023 Neccton over, een specialist op het gebied van verantwoord gokken en AML, en stelde Sam Depoortere aan als Vice-president van Platform Products in september.

Bovendien kondigde Endeavour in januari de integratie aan van OpenBet en IMG Arena onder het merk OpenBet. CEO Ariel Emanuel benadrukte de focus van het bedrijf op het maximaliseren van de aandeelhouderswaarde door middel van dividenduitkeringen en strategische evaluaties.

Chief Finance Officer Jordan Lublin schreef het succes van het segment toe aan de prestaties van OpenBet in het eerste jaar bij Endeavour, evenals aan de groei van de gokgegevens en streamingproducten van IMG Arena. Het segment genereerde in het vierde kwartaal een omzet van $113,5 miljoen, een stijging van 4,7% op jaarbasis, met een aangepaste EBITDA van $20,5 miljoen.

Emanuel benadrukte de overwinningen van OpenBet en IMG Arena in het vierde kwartaal, waaronder een belangrijke deal met het Finse Veikkaus voor OpenBet. Hij wees op groeimogelijkheden in Europa, vooral in landen als Griekenland, Duitsland, Tsjechië, Canada, Australië en Brazilië voor 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER