Het testen van de kunstmatige intelligentie die verantwoordelijk is voor de virale video van Javier Milei die “in het Engels spreekt” op het Davos Forum
Technologie

Het testen van de kunstmatige intelligentie die verantwoordelijk is voor de virale video van Javier Milei die “in het Engels spreekt” op het Davos Forum

Het platform dat werd gebruikt om in 2023 een video te maken waarin Lionel Messi in het Engels “spreekt”, staat opnieuw in de schijnwerpers, terwijl een andere Argentijn voor sensatie zorgt op sociale netwerken: Javier Miley. Zijn gewijzigde toespraak op het Davos Forum werd verspreid op het sociale netwerk ‘X’, zodanig bewerkt dat het leek alsof hij perfect Engels sprak met zijn eigen stem en natuurlijkheid. Dit gebeurde met behulp van de kunstmatige intelligentie-app Hey Gen, die bekend staat om het wijzigen van video’s.

In de voetbalwereld is het bekend dat Lionel Messi, die een groot deel van zijn leven in Argentinië en Spanje heeft gewoond, nooit de behoefte heeft gehad om nieuwe talen te leren. Dankzij de kracht van kunstmatige intelligentie werd er echter een video gemaakt waarin Messi in het Engels sprak, een feit dat veel gebruikers verraste voordat ze erkenden dat het een werk van AI was.

HeyGen is een deepfake-app die generatieve vijandige netwerken gebruikt om realistische, maar fictieve video’s te maken. Deze technologie is ook gebruikt in de filmgeschiedenis, zoals in het geval van de film Rogue One: A Star Wars Story, waarin het gezicht van Carrie Fisher werd nagebouwd toen ze jong was om prinses Leia te spelen.

Met de app kunnen gebruikers deepfake-video’s maken door een avatar, videoformaat, tekst en stem voor commentaar te kiezen. Het biedt verschillende abonnementen, waaronder gratis, essentieel, pro en enterprise, met verschillende niveaus van functies en maatwerk.

Hoewel de technologie verbazingwekkend is, kan deze ook schade aanrichten, omdat deze valse informatie kan creëren en zowel mensen als algoritmen kan misleiden. Dit vormt niet alleen een ernstig probleem voor de journalistiek, maar ook voor juridische kwesties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER