Het Tulsa Health Department-programma helpt nieuwe moeders bij de voorbereiding op het ouderschap
Nieuws

Het Tulsa Health Department-programma helpt nieuwe moeders bij de voorbereiding op het ouderschap

Het Children First-programma, aangeboden door de Tulsa Health Department, heeft tot doel nieuwe moeders en hun gezinnen te helpen bij de voorbereiding op het ouderschap. Het primaire doel van het programma is het verbeteren van de prenatale gezondheid en de groei en ontwikkeling van kinderen.

Dit programma is speciaal afgestemd op nieuwe moeders die zwanger zijn. Children First is een thuisprogramma dat gratis diensten aanbiedt waarmee moeders via persoonlijke bezoeken contact kunnen opnemen met geregistreerde verpleegkundigen vanaf het begin van hun zwangerschap tot hun kind twee jaar wordt.

Om in aanmerking te komen voor het programma moeten moeders minder dan 29 weken zwanger zijn, een maandinkomen hebben dat onder de federale armoedegrens ligt en voor het eerst moederschap ervaren. Tijdens de huisbezoeken geven verpleegkundigen een scala aan informatie over verschillende onderwerpen, waaronder gemeenschapsmiddelen, arbeid en bevalling, zorg voor pasgeborenen, babyzorg, peuterzorg en het creëren van een veilige slaapomgeving.

Vorig jaar heeft het Children First-programma 341 cliënten geholpen via 4.614 huisbezoeken. De overgrote meerderheid van de klanten heeft positieve gevolgen gemeld van het volgen van de richtlijnen van het programma.

Cathy Sullivan benadrukte het voordeel van vroege verwijzingen door te zeggen: “Als de baby bijvoorbeeld geen mijlpaal bereikt, kunnen ze al vroeg de juiste verwijzing maken om er zeker van te zijn dat er iets wordt gedaan, in plaats van te wachten tot later.”

Children First is actief op zoek naar verpleegkundigen om hun team te versterken en is altijd op zoek naar meer moeders. Voor meer informatie over het programma kunnen individuen contact opnemen met de Tulsa Health Department op 918-779-6949.

LAAT EEN REACTIE ACHTER